Најновије

МИСТЕРИОЗНА СМРТ ЧЕТВОРО РУСА У АЛБАНИЈИ: Тужилаштво одбија да достави податке

Тужилаштво у Каваји одбило је захтев руске амбасаде у Тирани у којем траже да им се доставе истражни акти који се односи на мистериозну смрт четири руска држављана у хотелу у Керету, преноси Економија онлајн.

Амбасада Русије у Тирани (Фото: Министарство спољних послова Русије)

Дипломатско представништво Русије у Албанији је затражило да се упозна са комплетним досијеом и поступком албанских тужилаца, али су овај захтев за издавање истражних радњи у овој фази у којој се води истрага, албански тужиоци одбили.

Као један од разлога за одбијање овог захтева је и то што албански кривични закон не предвиђа достављање истражних радњи заинтересованим странама у фази када је истрага још у току.

“Ора њуз“, сазнаје да су Руси добили кратку и општу информацију о догађају у којем су животе изгубила четири члана руске породице Наталија и Сергеј Буренков, Екатерина Буренкова и њен вереник Никита Белоусов.

О детаљним информацијама обавештено је Генерално тужилаштво у Тирани, које је затражило да се исцрпно упозна са предметним догађајем који је потресао земљу.

Још увек се сумња да се четворо руских држављана угушило, али то још није у потпуности доказано.

Очекује се да ће резултати анализе расветлити овај догађај, док полиција и тужилаштво нису привели ниједну сумњиву особу.

Кретање руских тенкова према Украјини погледајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА