Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Елиминација Додика

Планови Запада о елиминацији Додика, политичкој и физичкој, су се интензивирали. Додик је одавно трн у оку главних западних сила јер спрјечава, по његовим ријечима, исламизацију БиХ, односно њену бошњакизацију, прави препреке коначном уласку те земље у НАТО и онемогућава увођење санкција Русији. Ствари су се знатно убрзале након што је Лавров, министар вањских послова РФ, изјавио да је Додик истински руски пријатељ. У јеку антируске хистерије, овако нешто Запад не може више толерирати.

Пише: Емил Влајки

Додик, руски пријатељ, и забрана његовог дјеловања

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик борави у Санкт Петербургу гдје ће учествовати на Међународном економском форуму.
„Данас сам позиван неколико пута“, вели он. „Неки су ме питали откуд ја ту, зашто сам ту. Ја сам ту напросто јер је то моја воља и јер мислим да је то добро за Републику Српску и наш народ.

Сутра ћу се наћи са Лавровим, прекосутра са предсједником Русије Владмиром Путином. Предвиђен је и састанак са неколико предсједника и премијера других држава“ - рекао је Додик.

Београдски аналитичар Душан Јањић вјерује да послије сусрета са Путином, Милорад Додик "више нема узмака".

"Или ће ићи у све акције које му Руси нареде, или ће, ако има простора у глави и у моралу, поднијети оставку! Не очекујемо ово друго. Народ каже, дала баба динар да уђе у коло, дала би 100 да изађе... Он из овог кола не може да изађе. Позната је она слика, кад је примиш руски пољубац у уста - он се никад не раскида. Он је по мени, што се тиче политичког дјеловања отписан“, казао је Јањић у разговору порталу Радио Сарајево.
На питање постоји ли опција према којој се "Додик не би вратио" из Русије, Јањић истиче:

" И то је могуће, али не вјерујем. Русија се лако не одриче услуга… Када вас она ухвати, она вас користи до посљедње капи крви.“
Он вјерује да ће се урадити оно што је и требало раније да се уради, да му се бонским овлаштењима забрани даљње политичке дјеловање.

А Јањић није баш било тко. Он је, неформално, портпарол Запада у Србији. Када је рекао да ће, никада изабран, а проглашен од стране Запада Високим представником, њемачки политичар Шмит користити бонска овлаштења и забранити Додику бављење политиком, треба му вјеровати. Другим ријечима, сматра да је Додикова судбина запечаћена.

Десант на Бањалуку и насилно свргавање Додика

Запад не смије дозволити Додику да изађе на изборе, јер ће он бити сигуран побједник. Опозиција свакако није имала никакве шансе, али је коначно себе упропастила приставши на давање санкција Русији. На овим изборима, не би добила више од 10% гласова!. Народ је настројен против Запада чак и више него у самој Србији.

С друге стране, бонска овлаштења којима би се Додику забранило политичко дјеловање, су празне ријечи уколико не постоји спремност НАТО-а да силом подржи такву одлуку.

По свему судећи, то би се најприје могло десити. Али ни то није лако извести. Полицијске снаге које штите Додика, више од пет тисућа полицајаца, су спремне за такву евентуалност. Уколико није могуће њих корумпирати,, једина опција НАТО-а је да изврши десант на Бањалуку, заузме најважније институције укључујући и Телевизију (РТРС), те да насилно успостави власт постојеће опозиције.

Наравно, Русија је спремна на такву евентуалност и сигурно је о томе говорила с Додиком. Ту постоје само два излаза. Прва је, да се Додику омогући бијег у Русију, а да Република Српска не пружи никакав отпор. Друга, вјеројатнија је да, приликом интервенције, полицијске снаге Републике Српске пруже отпор НАТО-у, да овај ентитет затражи помоћ и да Русија интервенира са несагледивим послиједицама за читав Балкан…

Предходне текстове Емила Влајкија читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА