Најновије

ПАВИЋ: Ако Србија помогне Американцима да пацификују Косово, кренуће одмах на Српску (ВИДЕО)

Јако је добро што су Руси рекли да ће се Косово решавати тек у новом мултиполарном свету - а свако ко каже да треба да га решавамо сада, ради будућности наше деце, он хоће да га решавамо под нејнеповољнијим могућим условима.

Александар Павић (Фото: Медија центар Београд)

Пише: Александар Павић

У Бриселу ће 27. фебруара бити игроказ. 

Председник Србије је рекао да у начелу прихвата француско-немачки план који нико није видео, али су његове основе јасне: од Србије се очекује да третира сопствену покрајину и свету земљу, Косово и Метохију, као посебну државу. Зато смо имали протесте испред Председништва Србије – јер говоримо о темељу српског идентитета.

Он преговара у име живих и умрлих, а рекао је да он тај план прихвата у принципу. Зато је Србије дестабилизована и може да буде подељена - а нарочито ако власт настави покварену игру да смо подељени на издајнике и патриоте, тако да су издајници они који се противе независности Косова.

Шпанци и Словаци су рекли да ће почети да третирају Косово другачије ако Србија потпише споразум о нормализацији и то ће отворити врата уласку Косова у НАТО.

Американце не занима да Србија призна Косово или да Косово уђе у УН - Американце занима само да Косово уђе у НАТО. Зато је прича о нашим црвеним линијама «не независности и не у УН» само лукава замка. Ми немамо црвене линије! 

Истовремено се игнорише ауторски текст који је написао Милорад Додик пре неколико недеља у коме је јавно тражио да се Косово и Метохија не може решавати мимо Републике Српске, јер би опет упали у замкку у коју је упао Милошевић у Дејтону – мислио је да ако помогне Американцима да пацификују РС, они ће га признати за фактор мира на Балкнау и неће дирати Косово.

Чим је «одрађен» Дејтон, кренули су на Косово.

Ако би сад помогли Американцима да пацификују Косово, кренули би одмах ка Српској.

Јако је добро што су Руси рекли да ће се Косово решавати тек у новом мултиполарном свету - а свако ко каже да треба да га решавамо сада, ради будућности наше деце, он хоће да га решавамо под нејнеповољнијим могућим условима.

Имамо већ неколико изјава из Кремља да би Руси помогли дипломатски и на друге начине ако Србија затражи, али Србија не тражи и чак се говори да је Русија далеко, а ми припадамо Европи.

Даље, наша власт помаже Западу и тиме што не тражи ни повратак преговора у УН.

То што западне чланице СБУН то могу да одбију не значи да ми то не треба да тражимо. Ако не тражимо - то само значи да себе пацификујемо у борби!

Ова власт помаже Западу на многе начине. Од 2012. води најгоре преговоре у историји дипломатије.

Пристали су на све уступке, без ичега заузврат. Дакле, да ли је бриселски процес био само покриће за напуштање свих наших позиција на Косову и Метохији? То питам јер после могу да се ваде на странце - да кажу да су преварени, али, шта ћемо сад, мора да се живи даље.

Причаш да се прави државни удар на Сретење, а не дижеш војску јер се код административне границе прави војна база -  јер си ти то омогућио 2014. године када је српска жандармерија и полиција послата на Косово да застраши Србе на северу да прихвате интеграцију у шиптарске институције.

Ова власт не да није заслужила поверење, него би требало да кривично одговарају.

Укинуо си државне институције да би добили неку ЗСО - то је увреда за здрав разум.  

Хоћеш са водећом терористичком земљом у свету да правиш стратешко партнерство, а они дижу у ваздух гасоводе сопствених савезника? Хоћеш њих да умилостивиш, а они презиру слабиће и зато много више цене Додика који је сад опет одбрусио америчком амбасадору и показао како се са њима разговара. 

Ти од Американаца правиш божанства уместо да их сведеш на њихову меру и кажеш им - као што то и њима и Британцима говори Додик - овде немате шта да траже!

Кад би исти тонови долазили из Београда и Бањалуке ми бисмо имали неупоредиво јачу позицију, а ојачали бисмо и Орбана, који отворено опонира Бајденовој администрацији означујући је као најодговорнију за рат.

Зашто ти тонови не долазе из Београда? У троуглу Будимпешта–Београд-Бањалука бисмо имали веома јаку позицију и охрабрили друге око нас.

Ова политика је најпогубнија и за нас и за стварање услова да се прикључимо мултиполарном поретку. 

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА