Најновије

КЛЕШТА СЕ СКЛАПАЈУ: Вагнерови ''музичари'' на прагу великог трофеја

Ситуацију у Артјомовску (Бахмуту) је прокоментарисао на свом Телеграм каналу познати руски ратни репортер Александар Коц.

Музичар (Фото: РИА ФАН)

Пише: Александар Коц, ратни репортер агенције РИА Новости

Крајем ове недеље постало је јасно да је опкољавање града неизбежно. Клешта се склапају са севера, југа и истока. Јуришне групе руске приватне војне компаније „Вагнер“ свакодневно крећу напред, мељу огромну количину непријатељске људства, заузимају села у околини града и прекидају линије снабдевања Оружаних снага Украјине.

Борбе су већ у току у близини центра Артјомовска.

Украјинци се, пак, спремају за повлачење, схватајући да се котао не може избећи. Сада је њихов отпор у Артјомовску више политичке него војно-тактичке природе. Следеће линије одбране су дуго спремне, може се безбедно повући до њих.

Али Кијев поново постаје талац симбола које је створио, а који се не могу тек тако напустити – зарад спасавања људства, живота војника.

Сада Оружане снаге Украјине покушавају да успоре офанзиву „музичара“, буквално палећи мостове иза себе.

Железнички мост дигнут је у ваздух на североистоку града. На северозападу Артјомовска уништен је аутомобилски прелаз који води ка суседном граду Часов Јар.

По свему судећи, Кијев се плаши да ће велика складишта муниције која се налазе на овим просторима пасти у руке „музичара“. А то су и гранате, и мине, и пуњења за бацаче граната, што дефинитивно неће бити сувишно.

Више о ситуацији у Бахмуту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА