Најновије

Душица о малом књижарском бизнису: Трудимо се да свако изађе са осмехом!

У време глобалитације и друштва коме је све доступни захваљујући великим ланцима, чини се да мали бизниси наилазе на препреке и изазове. Ипак, да постоје они који успешно одолевају савременом времену и захваљујући труду и љубави коју улажу у свој посао, опстају и успевају да одговоре на потребе купаца. И издвајају се од конкуренције јер је за њих највећи успех дечији осмех. Тим поводом поразговарали смо са Душицом Огњеновић Беговић испред књижаре „Срђан“ која обилује богатим асортиманом а можете их пронаћи на Бањици и Петловом брду у Београду.

Фото: Пиксабеј

Савремено време донело је брендиране и познате књижаре, док су ретке књижаре које су задржале свој печат и душу. Како се борите са конкуренцијом? 
Најбољи алат за борбу против конкуренције је искључиво труд и квалитет. Трудимо се да наше књижаре дигнемо на виши ниво, да нам асортиман који продајемо буде јако квалитетан, да свако може да нађе нешто за себе и да свако изађе са осмехом и похвалом.


Како сте одабрали да се бавите овим послом? 
Неко сам ко јако воли децу и било који вид рада са њима. Самим тим сам дошла до књижаре. Увек сам волела септембар и куповину разног прибора за моју децу и њихово одушевљење због “баш те” свеске. То је највећи и најлепши разлог.


Који тренутак памтите као најлепши период а који као најтежи? 
Сваки почетак је тежак како финансијски тако и физички и психички. Само отварање је било стресно јер сам се трудила да све буде како треба али се труд исплатио.
После тога сваки дан се трудимо сви као колектив да нам увек буде лепо и да стварамо лепе успомене. Сваки дечији осмех, свака тура новог асортимана и слагање на полице ми учинимо да буде прави доживљај. Када се у вашем послу стално појављују деца морате имати само лепе тренутке.


Каква будућност очекује мале бизнисе?
Као што сам поменула труд је кључна ствар али стрпљење такође. Ако мањи бизниси као што је мој, будемо стрпљиви и успемо савладати изазове, будућност нам је светла.
Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА