Најновије

На ово се чекало: Завршница серијала „Седам сестара“: „Атлас – прича Тате Солта“

Завршница серијала „Седам сестара“: „Атлас – прича Тате Солта“ Лусинде Рајли и Харија Витакера у продаји је од 11. маја.

Фото: Лагуна

Мало пре објављивања „Изгубљене сестре“, седме књиге серијала „Седам сестара“, 2021. године, списатељица Лусинда Рајли (1965–2021) је најавила осму и последњу књигу, обец́авши да ц́е одговорити на питање које је окосница приче: ко је Тата Солт? Лусинда је написала неколико важних делова, уз детаљне белешке о причи. Рајлијева је изразила жељу да њен најстарији син Хари Витакер заврши серијал уколико она не буде у могућности. Тако је и било. Након Лусиндине смрти Хари је објавио да ће завршити серијал „Седам сестара“ у име своје мајке, под насловом „Атлас: прича Тате Солта“. Тај тренутак је коначно дошао, пред читаоцима је велика завршница широм света популарног и вољеног серијала.

Последња књига серијала „Седам сестара“, продатог у преко педесет милиона примерака, „Атлас – прича Тате Солта“ Лусинде Рајли и Харија Витакера обухвата читав живот пун љубави и губитака, прелазећи континенте и океане, доводећи нас до запањујућег и незаборавног завршетка.

Париз, 1928. године. Једва живог дечака пронађеног у врту своје куће прихватила је једна љубазна породица. Нежан, талентован али прерано сазрео, он проналази срећу у новом дому у окриљу људи који му омогућавају живот о каквом није ни сањао. О својој прошлости, ипак, не проговара ни реч. Дечак одраста, открива прву љубав, почиње студије на престижном Париском конзерваторијуму… Готово да је заборавио на страхоте од којих је побегао и обећање на које се заветовао. Али по Европи се шири зло пред којим нико није безбедан. Дубоко у себи зна да ће доћи дан када ће морати поново да бежи.

Егејско море, 2008. године. На јахти Титан окупило се седам сестара да одају последњи помен оцу кога су толико много волеле и о којем су тако мало знале. На опште изненађење, Тата Солт је одабрао да траг до њихових прошлости повери изгубљеној сестри. Ипак, са сваким новим сазнањем долази и ново питање. Сестре морају да се суоче са чињеницом да им је вољени отац био готово странац. А још ће бити потресније када схвате колико његове тајне и даље утичу на садашњицу.

Роман „Атлас – прича Тате Солта“ Лусинде Рајли и Харија Витакера можете пронаћи у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари delfi.rs, као и на сајту laguna.rs.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА