Најновије

ЗВЕЗДА И ДИРЕКТАН ПЛАСМАН У ЛИГУ ШАМПИОНА Ево шта треба да се деси… За сада, само један клуб квари планове

Црвена звезда је ове сезоне била учесник најпрестижнијег клупског фудбалског такмичења на свету, а уз то је пласман обезбедила самим освајањем шампионске титуле у Србији. То би могао да буде случај и идуће сезоне, али много ствари треба да се поклопи…

Пре неколико дана црвено-бели су преотели лидерску позицију Суперлиге од Партизана, будући да су победили у Нишу (2:0), а да су црно-бели претрпели пораз од Крагујевчана (0:1). Та ситуација је и те како обрадовала присталице актуелног првака, које се надају учешћу у Лиги шампиона и наредне сезоне.

Тако нешто је могуће уколико се испуне следећи услови. Прво, а и једино што Звезда мора да уради јесте да одбрани титулу у домаћем првенству. Остало већ није у њеним рукама…

НЕ ЗАВИСИ САМО ОД ЗВЕЗДЕ

Потребно је да Лигу шампиона освоји тим који ће и кроз првенство у ком се такмичи да заслужи место у групној фази. У оптицају су Атлетико Мадрид, Дортмунд, ПСЖ, Барселона, Арсенал, Бајерн, Реал Мадрид и Манчестер сити. Сва је прилика да ће тај услов скоро извесно да буде испуњен.

УЕФА коефицијенти су огледало учињеног у претходном периоду. Као резултат тога, Звезда је ове сезоне дошла до директног пласмана у Лигу шампиона. Ера константног раста Србије на тој листи је прошла, па самим тим српски представници зависе од осталих лига.

Звезда сада прижељкује да титулу у Хрватској освоји било ко други осим Динама (тренутно 3.), у Чешкој било ко осим Славије (тренутно 2.), у Данској било осим Копенхагена (тренутно 3.), у Грчкој било ко осим ПАОК-а и Олимпијакоса (тренутно 2. и 4.) и у Украјини било ко осим Шахтјора (тренутно 1.).

ЈЕДАН КЛУБ ПОСЕБНО КОМПЛИКУЈЕ СИТУАЦИЈУ

Већ година најбољи украјински клуб има три бода вишка (уз меч мање) у односу на другопласирани Кривбас. Дњипро-1 има четири бода заостатка и чак две утакмице више, док би питање првака могло да буде решено у дуелу највећих ривала. Динамо из Кијева има пет бодова мањка и меч мање од лидера.

Уколико се све то не поклопи, црвено-бели до Лиге шампиона могу кроз плеј-оф, док им је место у Лиги Европе загарантовано.

ПВО РУСИЈЕ УСПЕШНО ОДБИЈА НАПАДЕ: Оборено 108 беспилотних и 17 ракетних пројектила

Извор: Maxbetsport.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА