Најновије

ПОЉАЦИ СЕ ПОХВАЛИЛИ ОРУЖЈЕМ КОПИРАНИМ ОД РУСИЈЕ: Варшава широко примењује руско искуство (ВИДЕО)

Портал "Дифенс 24" објавио је чланак о наводној надмоц́и пољског наоружања над руским. Истовремено, аутор чланка Максимилијан Дуре признао је да у производњи преносних противавионских ракетних система Варшава примењује руско искуство.

Пољска војска. (Фото: gov.rs)

- Нико у Пољској не крије да су преносни противавионски ракетни системи настали на основу знања која су пољски инструктори и инжењери стекли приликом тестирања руских противавионских механизама - наводи се у материјалу.

Аутор је упоредио пољски систем "Пиорун" и руску "Вербу". Према његовом мишљењу, Москва и Варшава се "такмиче у квалитету наоружања".

Најсавременији преносни противваздухопловни ракетни системи типа "Верба" су широкој јавности представљени на форуму "Армија 2015". У борбеној ефикасности значајно превазилази комплексе претходних генерација.

Руски систем "Верба" има троспектралну главу за навођење, што омогуц́ава да ефикасно погађа мете попут беспилотних летелица. Домет гађања тог руског оружја је шест километара, а може да погоди мету са висине 3,5 километара.

Чувени турски дронови “Бајрактар ТБ2” повучени из Сирије – Постали бескорисни јер су им Руси прочитали кодове! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.stputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА