Најновије

РУСИ ШТИТЕ СРБЕ У БиХ: Москва неће допустити демонизацију нашег народа од стране србомрзаца

Русија је забринута неповољним трендом развоја ситуације у Босни и Херцеговини и позива да се обустави деструктивно мешање у послове ове земље, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

Сергеј Лавров и Марија Захарова. (Фото: ria.ru)

- Забринути смо неповољним трендом развоја унутарполитичке ситуације у Босни и Херцеговини. Нова спирала међунационалне напетости у земљи, изазвана неодговорним поступцима бившег високог представника Валентина Инцка, добија размере без преседана, ствара потенцијалну претњу стабилности и безбедности у Босни и Херцеговини и на целом Балкану - наводи се у коментару који је објављен на сајту МИП-а.

Руско министарство сматра недопустивим и очигледним антидејтонски карактер политике демонизације српског народа у БиХ, коју упорно спроводе одређене снаге у оквиру БиХ, као и из иностранства.

- Позивамо да се хитно прекине деструктивно мешање у унутрашње ствари суверене Босне и Херцеговине. Жеља да се искористи механизам Управног одбора Савета за спровођење мира за решавање питања која се не тичу Дејтона наноси очигледну штету овој вишестраној институцији која је у последње време била у значајном степену дискредитовна кршењима праксе консензуса у тој делатности - додали су у МИП Русије.

Шиптари спремају акцију против Срба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА