Најновије

АМЕРИЧКИ ЛИСТ: "САД много греше што потцењују Русију - она одавно није слаба"

Руководство САД погрешно верује да се на међународној арени треба фокусирати на Кину и надати се на пад утицаја Русије, пише „Форин аферс“.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

„Вашингтон треба да престане да мисли да је Русија сатерана у ћошак. Њено руководство се тако не понаша, напротив, Кремљ себе види као центар моћи у региону и активним играчем у свету“, пише Мајкл Кофман и Андреа Кендал-Тејлор.

По мишљењу аналитичара, Русија одавно није оно што мисли амерички естаблишмент – слаба – већ се претвара у „трајну силу“. Привреда јој је много снажнија, него што се чини, људски потенцијал се приметно побољшао за последњих 30 година. Уз то, војне технологије Русије су увек биле на озбиљном нивоу, а у сфери нуклеарних (технологија), Москва је одавно главни противник Вашингтона.

Кофман и Кендел-Тејлорова су забринути јачањем сарадње Русије и Кине.

„Њихов заједнички утицај на међународној арени могао би бити много већи, него да су деловале појединачно, што ће умножити изазове за САД“, нагласили су они.

Кофман и Кендал-Тејлорова предлажу Вашингтону да повећа значај Русије у својој спољној политици, повећа војне расходе на борбу против Москве, као и да очува руски правац као један од главних приоритета за НАТО.

Шиптари спремају акцију против Срба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА