Најновије

Ухапшена службеница Градске управе града Врања због сумње да је злоупотребила службени положај

Службеница Градске управе М. М. (61) ухапшена је по налогу Одељења за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције (УКП), у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва (ВЈТ) у Нишу, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Фото: pixabay.com

Како се наводи у саопштењу, „као запослена у Градској управи града Врања је у новембру 2020. године сачинила фиктиван записник о саслушању суседа у којем је констатовала да је присутна особа чији је потпис на записнику фалсификован, а заправо је наведена особа у том периоду била на лечењу“, пише Слободна реч.

„Она је“, наводи се, „наведени записник употребила ради препарцелације катастарске парцеле и добијања решења Скупштине града Врања, да би 528 метара квадратних земљишта које припада јавној својини града припало за новчану накнаду другом лицу“.

Пошто се подаци из овог случаја поклапају са афером о којој се протеклих месеци писало у медијима, исповести Драгане Цветковић, ћерке оболелог од рака која је тврдила да је отац народног посланика Српске напредне странке (СНС) Славише Булатовића, Велимир Булатовић, „лажирао потпис њеног оца како би дошао до земљишта у јавној својини и ту наставио са градњом приватног објекта“, портал Слободна реч контактирао је са Драганом Цветковић.

„Тренутно сам у МУП-у, јавићу се. Све што могу да кажем је да ми је градоначелник Врања Миленковић потврдио да је утврђен фалсификат, а не знам хоће ли он сам себе казнити“, рекла је укратко Цветковић.

Подсећамо, према наводима Цветковић, „Градска управа у Врању је сачинила и оверила документ на којем је фалсификовани потпис Чедомира Цветковића, записник који је омогућио породици Славише Булатовића, посланика СНС у претходном и новом сазиву Народне скупштине, да откупи део школског дворишта које је било у власништву Града, како би градили стамбени објекат“.

Њен отац је, како је рекла, на дан када је сачињен записник, „примао хемиотерапију у Београду“.

Извор: Слободна реч

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА