Најновије

ПРАВО ГУБИЛИШТЕ! Хашки трибунал кобан за Србе, језива сведочења наших притвореника: Милошевић убијен "дроперидолом"

Смрт Радослава Брђанина поново је покренула тему о наводној голготи коју су српски притвореници преживљавали у Схевенингену.

Фото: Јутјуб

Српски притвореници у хашком затвору Схевенинген пролазе праву голготу. Уместо да их лече, како су поједини генерали сведочили, лекари им преписују погрешне терапије и буквално их гурају у смрт. Како оцењују, то и није затвор, већ право губилиште!

Тема о, најблаже речено, неадекватном лечењу српских притвореника поново се покренула у јавности после смрти Радослава Брђанина, бившег шефа кризног штаба САО Крајине, који је преминуо пре три дана.

Безброј доказа

Бивши хашки притвореник генерал Владимир Лазаревић управо је у притвору и упознао Брђанина.

- Он је, нажалост, ето последњи пример како нас убијају тамо. Сасвим поуздано могу да кажем да су главе губили наши људи у том губилишту. Крше људска права притвореника и болесне их држе у затвору уместо у болници. Безброј доказа постоји да нас убијају у Хашком трибуналу. То није никаква међународна институција, већ буквално губилиште на ком људи страдају под неразјашњеним околностима - јасан је Лазаревић.

И бивши хашки притвореник Никола Шаиновић каже да има неколико дубоко запуштених пацијената чије је здравствено стање погоршано.

- Најтежи су свакако они који су завршили фатално. Милошевић је, рецимо, очигледно имао висок притисак, зујање у глави, главобоље и био је пацијент за хоспитализацију. Ипак, упркос томе што тамо постоји централна затворска болница, нису га чак ниједном одвели тамо - казао је Шаиновић.

И Веселин Шљиванчанин, такође бивши притвореник Хашког трибунала, казао је да у Хагу и нема неког лечења.

- Када одете у амбуланту, преглед траје кратко. Мада ви никада не добијете резултат шта вам је лекар рекао. Тај лекар, који је толике године тамо, вероватно испуњава те задатке који му ти моћнији задају - рекао је.

Први проговорио

Додао је да он лично никада није хтео да прима терапије које су му преписивали.

- Користио сам један лек од кога сам добио неке симптоме болести и тек касније су ми дали други лек од ког су ми прошли ти симптоми болести. Не кажем да је то урађено намерно, али сумњам, јер ја нисам добијао никакву кутију да видим шта је то. Исто тако, једном ми је ћерка донела "андол". Нисам то крио и када су ми нашли, муке сам претрпео. Натерали су ме да лажем да ми је адвокат то донео како би ме отровао. Чињеница је да су тамо, у том затвору, настрадали Срби и да им је преписавано све и свашта - констатовао је Шљиванчанин.

Један од првих притвореника који је отворено говорио о томе да га не лече адекватно био је бивши српски председник Слободан Милошевић, а то је након његове смрти тврдио и његов лекар др Вукашин Андрић.

- Гарантујем животом да је Милошевић убијен "дроперидолом" и да није умро 11. марта, него 10. марта. Зато што је у 10 сати 10. марта увече било повечерје, а они су њему сместили тај "дроперидол" и он га је узео, вероватно не знајући шта узима, или у кафи или у вечери. Он је после пола сата био мртав - рекао је Андрић пре неколико година.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА