Најновије

ЈЕДАН РАДОЈЕ НАРУЧИО, ДРУГИ РАДОЈЕ ОРГАНИЗОВАО? Нова сазнања о ликвидацији Вукотића: За 4 убиства плаћено 2 милиона евра

Убиство Јована Вукотића наручио је и финансирао Радоје Звицер, уз помоћ свог рођака одбеглог Радоја Живковића (36).

Фото: МУП Србије

Овај Никшићанин сумњичи се и да је главни организатор ликвидације наводног вође "шкаљарског клана", као и да је за то ангажовао екипу из Београда и Црне Горе. Усмрћени Которанин праћен је месецима и, практично, није могао ни да избегне смрт.

Ово су најновија сазнања црногорских и српских безбедносних служби, а подаци говоре и да наводни вођа "кавчана" Звицер, и његов рођак Живковић стоје иза готово свих последњих ликвидација људи који се повезују са "шкаљарцима".

Тако се обојица, са Слободаном Кашћеланом и још неким особама, сумњиче и за смрт Барана Адиса Спахића и Дамира Хоџића, Милета Радуловића Капетана, али и за масакр у ресторану у Атини када су ликвидирани Игор Дедовић и Стеван Стаматовић, као и за смакнуће на острву Крф, где су убијени Алан Кожар и Ужичанин Дамир Хаџић.

- За ова четири убиства у Грчкој плаћено је укупно два милиона евра и докази за то су прикупљени посредством међународне правне помоћи. Наручиоци тих злочина су, како се сумња, Дарко Шарић, Радоје Звицер и Никола Спасојевић из Црне Горе. Постоје писани подаци да је Звицер дао милион, Шарић 750.000 евра, а Спасојевић 250.000 - наводи извор Новости.

Као извршиоци свих ових злочина помињу се екипе састављене од српских и црногорских младића. То показују и последње ликвидације, јер су црногорски истражитељи за убиство Милића Миња Шаковића 17. јуна ове године у Будви, осумњичили Луку Пилчевића (22) из Београда и Душка Танасковића (28) из Крагујевца.

Танасковић је, потом, крајем августа ухапшен на хрватском острву Паг и то као директни извршилац ликвидације Горана Влаовића. Обе жртве су довођене у везу са "шкаљарцима".

- И за убиство Вукотића, који према подацима безбедносних служби региона представља сам врх "шкаљарског клана", везују се одређене особе из Србије, којима су помагали Црногорци, а цела "акција" координирана је из Шпаније. Ипак, питање је колико ту сада има подметања, а колико је реч о реалним фактима. Те екипе су често у сукобу и свађама и знају да подмећу једни другима - истиче наш саговорник.

Оно што се до сада зна о убиству овог Которанина, а турски медији објављују информације на "кашичицу", јесте да је убијен у возилу у ком је био са супругом и ћеркицом, као и да није возио он. Током вожње ка оближњем тржном центру, аутомобилу су се приближила двојица нападача на мотоциклу. Сувозач је запуцао и убио Вукотића. Колико је коштала глава овог "шкаљарца" само се нагађа, а цифра иде и до милион евра.

"Кавчанину" 29 месеци за исправе

Против Радоја Звицера је пред новосадским Вишим судом вођен поступак због навођења на оверу неистинитог садржаја и фалсификовања исправе, а јуче му је у том поступку изречена првостепена пресуда од две године и пет месеци затвора.

С обзиром на то да се он налази у бекству и да је за њим расписана међународна Интерполова потерница у Београду, Подгорици, Кијеву и Будимпешти, њему се судило у одсуству.

Првоокривљени Миленко Ђукић, сада бивши полицајац из Темерина, осуђен је на јединствену казну затвора од две године и три месеца, због злоупотребе службеног положаја и навођења на оверу неистинитог садражаја.

Звицер је оптужен да је утицао на полицајца Ђукића да му помогне и обезбеди документа и лажно боравиште у Новом Саду како би добио личну карту и пасош на име Слободана Зеца. Са тим диокументима, Звицер је више пута прелазио државну границу.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА