Најновије

Батинаши са капуљачама брутално претукли еколошког активисту у Београду

Грађани Косјерића месецима протестују због планиране изградње каменолома „Градина“ у овом граду, а како јавља Еко стража, један од еколошких активиста брутално је претучен у Београду.

Фото: pixabay.com

„У среду 21.9. 2022. око 21.15 у Београду, у улазу зграде у којој живи, нападнут је и брутално претучен Мирослав Перовић. Мирослав је један од активиста који се боре против нелегалних планова за изградњу каменолома Градина у Косјерићу“, јавила је Еко стража.

Како наводе, за Мирославом су у зграду у којој живи утрчала тројица батинаша са тамним јакнама и капуљачама и бруталном силом га тукли по глави и телу, због чега је задобио озбиљне повреде и хитно је збринут у ВМА.

„Догађај по свему судећи представља остварење претњи које је претучени Мирослав добио током лета, у вези са његовом подршком самоодбрани мештана Косјерића од нелегалних активности инвеститора Градина каменолом д.о.о. и општинских органа у Косјерићу“, објаснили су из овог удружења.

Потенцијални каменолом Градина, коме је недавно поништена грађевинска дозвола, је планиран за изградњу на само неколико десетина метара од кућа и поред јединог пута којим десетине деце Села Косјерић свакодневно иду у школу.

„Он би представљао општу опасност по грађане, извесно би загадио водоизвориште пијаће воде са ког се мештани снабдевају водом и загадио животну средину у општини која се годинама бори против загађења и чији грађани имају повишену свест о утицају загађења на живот локалне заједнице“, тврди Еко стража.

Они истичу да је рано јутрос претучени активиста саслушан од стране инспектора београдске полиције, а да је о догађају обавештено надлежно тужилаштво које би морало да у овом, за јавност веома важном случају, поступи брзо и у најкраћем року открије учиниоце.

Извор: Данас/ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА