Најновије

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ОБЕЛЕЖАВА НЕПОСТОЈЕЋИ ПРАЗНИК: Бајденове честитке су провокација

У БиХ се данас обележава непостојећи празник тзв. Дан државности, који Република Српска непризнаје.

РС и ФБиХ (Илустрација: Правда)

Председник Републике Српске Милорад Додик је јуче саопштио да честитка америчког председника Џозефа Бајдена упућена грађанима БиХ поводом, како је навео, непостојећег празника 25. новембра, у Републици Српској доживљава се готово као провокација.

"Не знам којим именом бих то назвао ако се зна, а знају и сви службеници америчке Амбасаде да 25. новембар није празник БиХ", рекао је Додик у изјави за Срну.

Председник Српске подсетио је да БиХ нема закон о празницима, нити има иједан законом установљен празник који се слави и у Републици Српској и у ФБиХ.

"Двадесет и седам година од завршетка рата је довољно времена да то науче амерички представници у БиХ и о томе коначно известе своју владу и службу која се бави слањем честитки у има председника САД", навео је Додик.

У Федерацији БиХ овај дан обележавају углавном Бошњаци у знак сећања на Прво заседање Земаљског антифашистичког већа народног ослобођења Босне и Херцеговине (ЗАВНОБиХ) у Мркоњић Граду 1943. године, на којем су, како се наводи, донесене одлуке о обнови државности Босне и Херцеговине.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА