Најновије

Путин за ратове са Америком и ЕУ користи Косово?

Владимир Путин за ратове са Америком и Европском унијом користи Косово, пише "Блиц" и додаје да "руски председник месецима уназад одржава контакте с властима у Приштини, покушава да осујети споразум Београда и Приштине и тиме гура прст у око Запада".

ЕУ се руши преко Србије (Илустрација: Public/Правда)

Како наводи лист, људи блиски Путину први пут су у Приштини "лоцирани" пре више месеци. Реч је о широј јавности мало познатим људима који се котирају високо у хијерархији руског председника.

"Службе безбедности више западних држава установиле су неколико оваквих посета. С тим информацијама упознати су и Вашингтон, и Берлин, и Брисел", каже извор листа из дипломатских кругова.

Комуникација на релацији Приштина-Москва упалила је лампицу у европским центрима. Промена америчке политике према Косову, каже саговорник листа, није случајна.

"Када је информација о сусретима дошла на адресе у европским центрима и Вашингтону био је то знак и за промену америчког курса када је реч о решавању косовског проблема", каже извор листа.

Емануел Макрон, Ангела Меркел и званичници ЕУ распитују се о разлозима за нови "дил" Хашима Тачија и Владимира Путина. С друге стране, Путин смишљено "гура прст у око" Запада.

"Путин покушава да спречи било какав договор, упркос ономе што јавно говори. Постизањем договора Београда и Приштине, Русија би изгубила утицај у овом региону и зато ће званична Москва учинити све да до решења не дође, наводи извор листа.

Србија је као савезник на западном Балкану и једина не-НАТО земља неопходна Русији, јер само преко нас може да одржи своју позицију у овом региону.

Како Израел и САД покушавају да нападну С-300 у Сирији, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин и Тачи у Паризу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА