Најновије

ТАЧИ ОТПУТОВАО У ПОСЕТУ МЕНТОРИМА ИЗ ВАШИНГТОНА: Ево ко га тамо чека

Тзв. косовски председник Хашим Тачи отпутовао је данас у посету Сједињеним Америчким Државама, објављено је на Тачијевом сајту.

Тачи (Фото: president-ksgov.net)

Тачијева посета, како се наводи, догађа се у важном периоду за Косово када се оно "ангажује у конкретизовању своје евроатлантске перспективе и постизању коначног споразума са Србијом, које би требало да резултира узајамним признавањем и чланством Косова у УН".

Током посете Вашингтону Тачи ће се, како је наведено, састати са високим представницима Беле куће, Стејт департмента, америчког Конгреса и Сената, као и са личностима "које су подржале пут Косова ка ослобођењу, независности и изградњи државе".

У Белој кући, како се наводи, Тачи ће се састати са саветником америчког председника Доналда Трампа за националну безбедност Џоном Болтоном, као и са америчким државним секретаром Мајком Помпеом.

Током ова састанка, како се тврди, Тачи ће имати разговоре везане за "билатералне односе између две земље, евроатлантску перспективу Косова и постизање обухватног и правно обавезујућег споразума између Косова и Србије, који обезбеђује српско признавање Косова и утире пут чланству Косова у ЕУ, НАТО и УН".

Тачи ће, како је наведено на његовом сајту, у Вашингтону имати и низ састанака са америчким конгресменима и сенаторима, који су подржали Косово у протекле две деценије.

Тачи ће, додаје се, имати и специјални састанак у Даласу, у Тексасу, са бившим председником САД Џорџом В. Бушом и албанско-америчком заједницом у Даласу.

Шта ће Шиптари урадити у јануару, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сведочења о трговини органима на КиМ и НВО

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА