Најновије

ОПАСНО! ВИРУС КОЈИ ПРАТИ МОНИТОР ТЕЛЕФОНА: 9 милиона заражено јер су ово скинули! Видите да нисте и ви

Корисници Андроид телефона упозрени су на злоћудне апликације које зу заразиле милионе уређаја. Лажне апликације могу да прате екран телефона и да гурају скривене огласе, зарађујући тако новац за преваранте.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Апликације делују као савршено нормалне игре, као апликације за даљинско управљање или за гледање телевизије. Али њима заправо управљају преваранти који желе да брзо зараде на рачун корисника. Што је још горе, многе апликације чак ни не обављају функцију коју у опису гарантују. 

Према последењем извештају сајбер стручњака из организације "Trend Micro", заражено је чак девет милиона Андроид корисника, преноси британски "The Sun". Они су излистали и свих 85 спорних апликација које су биле доступне на "Google Play Storeu", што је и омогућило да остваре милионе преузимања. 

Огласи које сервирају ове апликације могу да буду узнемирујући, досадни, а могу и да окупирају читав екран. Дизајнирани су тако да их је тешко уклонити. Понекад огласи могу да буду и скривени у позадини, да празне батерију телефона, дозвољавају пренос података и утичу на моћ процесора.

Једна од тих апликација је и "Easy Universal TV Remote"  (преузете пет милиона пута), која је обећавала управљање телевизором помоћу мобилног телефона.

"Google Play Store"  је суспендовао ове злоћудне апликације" и више их није могуће преузети, али оне и даље могу бити на вашем телефону ако сте их раније инсталирали. Зато је најбоље да погледате списак спорних апликација који се налази на фотографијама у тексту.

Ваш телефон је психотроничко оружје преко којег вам контролишу ум. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: thesun.co.uk

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Никако не спавајте с телефоном на овом делу тела, можете да добијете рак

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА