Најновије

Опозиција још кује планове и најављује миран бунт

Ако опозиција и има тренутно било какав прецизан план о томе шта ће се на улицама Београда дешавати 13. априла на великом протесту против власти, онда га добро крије, пошто је било тешко сазнати и најосновније информације о протесту, осим да се планира миран, достојанствен и одлучан протест.

Савез за Србију (Фото: Јутјуб)

Грађани ће, како је речено, бити позвани да се 13. априла у 15 сати окупе испред зграде Народне скупштине. Шта ће се даље дешавати засад није познато, осим најава лидера Двери Бошка Обрадовића да ће тада Србија стати. Помињала се блокада ауто-пута, доношење шатора и камповање испред зграде Председништва на Андрићевом венцу.

Иако опозиција још увек кује планове, таблоиди блиски власти увелико пишу и најављују насиље на улицама Београда. Тако се на медијима који подржавају овај режим може чути да опозиција 13. априла спрема насиље и репризу украјинског Мајдана, као и блокаду центра града аутомобилима, камионима, шаторима, помоћним објектима, затим Трга Славија, Улице кнеза Милоша, моста Газела као и ауто-пута.

Уз то, према наводима медија у служби власти тог дана опозиција планира и блокаду телевизије Пинк, Информера, Српског телеграфа, РТС, али и кућа у којима живе политичари на власти.

Оно на чему је усмерена пажња опозиције је протест у суботу, 6. априла, и шетња до зграде телевизије Пинк која ће почети од зграде Владе у 18 сати. Један од лидера опозиционог Савеза за Србију Драган Ђилас назвао је Пинк „бастионом зла“. Обећао је да ће се опозиција потрудити да се испред Пинка не догоде сличне ствари као када је дошло до упада у зграду РТС-а. „Немате шта да очекујете. Окупите се, искажете свој став, и то су демонстрације. Тако се то ради у свим цивилизованим градовима у свету“, рекао је он гостујући на телевизији Н1.

Упитан зашто се, уколико већ сматрају да ТВ Пинк ради непрофесионално, не окупљају испред РЕМ-а, Ђилас је подсетио да су испред те институције протестовали већ два пута и да су јој упутили захтев у којем су навели низ чланова које ТВ Пинк крши, а што је, како каже, довољно за одузимање националне фреквенције.

Упитан о протесту у Новом Саду који би требало да се одржи 12. априла, истог дана за када је заказан СНС скуп у оквиру кампање „Будућност Србије“, Ђилас је истакао да организовање протеста није централизовано, већ да је сваки аутономан за себе, али да је лично за то да се избегне свака могућност насиља.

Председник Нове Србије Велимир Илић позвао је јуче све грађане и челнике опозиције да не наседају на провокације 13. априла на протесту у Београду, већ да незадовољство искажу мирно и достојанствено. „Србија никада није била више посвађана и зато молим грађане да не наседају на провокације и инциденте, а челнике опозиције упозоравам да не излећу ради личне промоције и на тај начин газе и понижавају Србију“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Шиптари дали супрузи Тонија Блера пола милиона евра! Открили строго чувану тајну, а циљ је ударити на Србију! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бошко Обрадовић на челу Савеза за Србију!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА