Најновије

ПРЕДСЕДНИК ФРАНЦУСКЕ ДОЛАЗИ У СРБИЈУ ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ 18 ГОДИНА: Макрон има три поруке за Србију!

Посета председника Француске после осамнаест година представља велики напредак у односима двеју земаља, каже председник Србије Александар Вучић. Амбасадор Фредерик Мондолони је најавио да ће Макрон донети три поруке: унапређење економске сарадње, подршку реформама Србије и подршку нормализацији односа Београда и Приштине кроз дијалог.

Емануел Макрон (Фото: Твитер Видео)

Председник Србије Александар Вучић састао се са амбасадором Француске Фредериком Мондолонијем, са којим је разговарао о предстојећој посети француског председника Србији, ситуацији у региону и европском путу наше земље, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника.

С обзиром на то да је предстојећа посета прва посета председника Француске Србији после осамнаест година, она ће представљати велики напредак у односима двеју земаља, истакао је председник Вучић и нагласио да ће, након француске стратегије о Западном Балкану, то знaчити изузетну прилику и за разговор о европским интеграцијама Србије.

Председник Вучић је истакао да ће током посете председника Макрона бити потписани многи важни уговори и споразуми о економској сарадњи, војнотехнички уговори и споразуми о сарадњи у области културе и спорта, као и многи инвестициони пројекти.

Посебно истакавши жељу за продубљивањем односа Србије и Француске, председник Вучић је нагласио да је посета председника Француске после осамнаест година велики напредак у односима двеју земаља.

Председник Вучић нагласио је да је Београд спреман за наставак дијалога, чим Косово укине антицивилизацијске и противправно уведене таксе, и додао да су једнострани потези Приштине, којим ризикују ескалацију сукоба и доводе у опасност мир и стабилност у региону, неприхватљиви.

Амбасадор Мондолони поздравио је приступ Србије у актуелној кризи у односима са Приштином, истакавши да Француска поздравља мирну реакцију српске стране. Он је нагласио да ће посета председника Макрона носити три поруке: унапређење економске сарадње, подршку реформама Србије и подршку нормализацији односа Београда и Приштине кроз дијалог.

Председник Вучић дао изјаву о ситуацији наКосову! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА