Најновије

АМЕРИ СЕ НАДАЛИ ДА ЋЕ ОДУСТАТИ ОД ОВЕ ИДЕЈЕ АЛИ ЈЕ ЕРДОГАН САОПШТИО: С-400 стиже у року од 10 дана!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да ће прва испорука руског противракетног система С-400 бити обављена у року од десет дана, јавили су локални медији.

Тајип Ердоган (Фото: tccb.gov.tr)

- У року од десет дана, можда и за седам, прва испорука система ће стићи. То сам отворено рекао и америчком предсједнику Доналду Трампу - рекао је Ердоган, преноси лист "Хуријет".

Америка је Турској дала рок до 31. јула да одустане од куповине система С-400 или ће се суочити са санкцијама и искључењем из програма борбеног авиона Ф-35. Турска је планирала да купи Ф-35 и има уносне уговоре за производњу дијелова за тај авион.

Међутим, јуче је Ердоган навео да му је Трамп рекао да неће бити санкција због руског система.

Трамп је при сусрету са Ердоганом на маргинама Самита Г20 у Осаки изразио и саосећање са Ердоганом и оптужио администрацију бившег америчког председника Барака Обаме јер је Анкари поставила услове за куповину противракетног система "Патриот".

У саопштењу Беле куће након састанка Трампа и Ердогана, који је трајао четрдесетак минута, изражена је забринутост због договора о куповини С-400 и "охрабрена је Турска да сарађује са САД у области одбране на начин на који ће бити ојачан НАТО".

Министар спољних послова Ирана шокирао свет својом изјавом о САД! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА