Најновије

ЗВАНИЧНО ПОТВРЂЕНО! МАКРОН ДОЛАЗИ У СРБИЈУ: Познат датум посете француског председника!

Председник Француске Емануел Макрон боравиће у посети Србији 15. и 16. јула, и званично је потврђено данас из Председништва Србије. 

Вучић и Макрон (Фото: Јутјуб)

Председник Александар Вучић најавио је да ће са француским колегом разговарати о економској, политичкој сарадњи и европском путу Србије, али и о Косову, као и да ће током посете бити потписано око 20 различитих споразума.

- Мој тим, у сарадњи са његовим тимом, већ размењује информације, сагледавамо како шта и на који начин можемо у будућности да решавамо - рекао је раније данас Вучић.

Макрон је први францсуки председник који после 18 година долази у Србију, после Жака Ширака, који се у нашој земљи задржао један дан.

- Председник Француске долази на два дана у Београд, неће ићи у друге земље у региону и то представља велику част за Србију - рекао је Вучић.

- То је велика посета за нас, од огромног значаја. Реч је о једном од двоје најважнијих европских лидера у Европи, коме припада будућност - истакао је председник.

Он је додао да Макронова улога у Европи расте, да је реч о о марљивом, енергичном човеку, али не увек лаком за разговор. 

- А, ко је од нас лак? Он долази из много веће и развијеније земље него што смо ми. За нас је то велика част - додао је председник Србије.

Макрон је у Србију требало да дође крајем прошле године, али је посета отказана због унутрашњих проблема у Француској.

Макрон би на разговор са Вучићем могао да дође из Москве, где ће га претходно угостити Владимир Путин.

Првог дана посете Макрон ће, како се наводи, на Аеродрому "Никола Тесла" открити плочу којом ће бити обележен процес модернизације аеродрома који је преузела француска компанија "Ванси". 

Затим ће му бити приређен свечани дочек испред Палате "Србија", потом следи тет-а-тет разговор са Вучићем, па конференција за медије.

Биће одржан и састанак две делегације, а Макрон ће посетити и Ново гробље, споменик браниоцима Београда, Калемегдан и Споменик захвалности Француској, где се очекује да велики број грађана дође да поздрави Макрона.

Увече ће председник Вучић приредити вечеру у част свог госта.

Другог дана, Макрон ће обићи Београд, а са председником Србије ће разговарати са младима из регионалног омладинског центра.

Састаће се и са неколико истакнутих уметника.

За покушај атентата на српског председника још нико није одговарао! Више о томе ОВДЕ.

Извори: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА