Најновије

ДИГАО ПРАШИНУ: Израелски министар подржава "терапију преобраћања" ЛГБТ особа!

Нови израелски министар образовања Рафи Перец подржао је "терапију преобраћања" особа хомосексуалне оријентације што је изазвало осуду широм земље и позиве да поднесе оставку.

Рафи Перец (Фото: Јутјуб)

Упитан на телевизијском каналу "Ченл 12" верује ли да је могуће "преобратити" хомосексуалца, министар је одговорио да је "могуће".

"Мислим да је то могуће. Дубоко сам упознат с темом образовања, а и ја сам ју примењивао (терапију преобраћања)", рекао је.

Перец, вођа крајње десне верско-националистичке странке "Јеврејски дом” је рабин, а питали су га како је примењивао ту терапију, односно што је саветовао младима који би му изразили своје хомосексуалне склоности.

"Прво их суочим с тим, а тада кажем 'размислимо, научимо и размотримо'. Пре свега циљ је да боље упознају сами себе и да онда донесу одлуку", рекао је Перец.

Израелски премијер брзо је осудио његове коментаре. "Неприхватљиве су ми Перецове опаске о ЛГБТ заједници и не представљају став владе коју водим", рекао је Бењамин Нетанијаху.

"Разговарао сам вечерас с рабином Перецом који је разјаснио своје коментаре и нагласио да ће израелски образовни систем и даље прихватати сву израелску децу, без обзира ко су и независно од њихове сексуалне оријентације", написао је Нетанијаху на Твитеру.

Али није показао никакву намеру да смени министра, као што су тражили припадници опозиције.

"Позивам Нетанијахуа да одмах смени Переца", поручио је раније Ницан Хоровиц, шеф леве странке Мерец, уједно и декларисани хомосексуалац.

Другу контроверзну опаску Переца - да би Израел требао да припоји целу Западну обалу без давања права гласа Палестинцима, није коментисао.

"Живимо у комплексној стварности у израелској заједници и мораћемо да пронађемо решења по којима ће се суверенитет остварити над људима или над територијем", рекао је Перец новинару који му је пре тога поручио да би такво припајање могло довести до апартхејда.

Прочитајте ОВДЕ шта немачка штампа још пише у тексту Дојче веле- „Победник је Путин“ – раздор у НАТО због турске набавке С-400!

Извор: Хина/dpa

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА