Најновије

ТАЧИ У ТЕШКОМ БУНИЛУ! УМИСЛИО ДА ИМА ПОДРШКУ: На нашој страни су амерички републиканци и демократе!

Председник привремених институција у Приштини Хашим Тачи саопштио је данас после састанка с америчким сенаторима Роном Џонсоном и Крисом Марфијем да Косово има "јединствену подршку“ САД, како од демократа, тако и од републиканаца.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Како је пренео портал Кланкосова, Тачи је на Фејсбуку написао да ће ту подршку Приштина имати и у наставку дијалога с Београдом.

- Данас сам одржао важан састанак с косовским пријатељима, америчким сенаторима Роном Џонсоном и Крисом Марфијем. Подршка САД јединствена је, како од републиканаца, тако и од демократа. Наше партнерство са САД било је и остаје пресудно у било којем процесу за Косово. Та подршка ће се наставити у процесу дијалога Косова и Србије, који ће се завршити признањем Косова од стране Србије и нашим чланством у НАТО, ЕУ и УН - тврди Тачи, преноси Косово онлајн.

Раније су се огласили и сенатори, који су оценили да је ова посета "преобликовање подршке САД у процесу дијалога".

- Нарочито смо били укључени у дијалог између Београда и Приштине да бисмо постигли споразум је кључ који отвара потенцијал будуц́ности. Дакле, овде смо први да подржимо грађане региона, грађане Косова, грађане Србије. Желимо да они успеју - рекао је демократски сенатор Рон Јохнсон.

У међувремену, републикански сенатор Марфи, говорец́и о могуц́ности постизања споразума између Београда и Приштине, рекао је да се очекују жртве са обе стране, међутим, према његовим речима, споразум би имао велики позитиван утицај на обе земље економски.

Терористичка група планирала самоубилачке бомбашке нападе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА