Најновије

БУГАРИ БЕСНИ НА МАКРОНА! Амбасадорка у Софији позвана на разговор!

Бугарска је упутила Француској протестну ноту због изјава председника Емануела Макрона, а француска амбасадорка у Софији позвана је у бугарско министарство спољних послова на разговор 4. новембра.

Емануел Макрон (Фото: ria.ru)

Макрон је у интервјуу крајње десном магазину "Актуелне вредности", објављном јуче, рекао да више воли илегалне мигранте из Гвинеје и Обале Слоноваче него "банде из Украјине и Бугарске".

Министар спољних послова Бугарске Екатерина Захаријева наредила је бугарском амбасадору у Паризу да уипути протестну ноту француском министарству спољних послва и истовремено позвала француску амбасадорку Флоранс Робин у министарство.

Захаријева је у саопштењу истакла да су Макронове речи увредљиве и неприхватљиве.

Она је додала да не разуме разлог за такву изјаву француског председника и оценила да је вероватно реч о неким унутрашњим политичким проблемима, преноси БТА.

Изказването на френския президент Макрон, че предпочита мигранти от Африка вместо „български и украински банди“ е...

Posted by Красимир Каракачанов on Saturday, November 2, 2019

Захаријева је изразила уверење да ће овај неспоразум бити решен дипломатским путем. Заменик премијера и министар одбаране Бугарске Крашимир Каракачанов такође је реаговао на Макронову изјаву.

Он је на Фејсбуку написао да је то "још један пример ароганције коју демонстрира један од актуелних лидера некадашње Антанте" и истакао да је она неприхаватљива и увредљива са дипломатског гледишта.

- Категорички се противим таквим покушајима да се Бугарска дискредитује и да се газе права бугарских грађана. Бивше колонијалне силе треба да се суоче с наслеђем своје бивше владавине - написао је Каракачанов.

Eво шта се дешава са Ватиканом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА