Најновије

ТУРСКОЈ АМЕРИКАНЦИ НЕ МОГУ НИШТА: Купују нове количине С-400!

Русија се нада да ће са Турском закључити уговор о испоруци још противваздухопловних ракетних система С-400 у првој половини наредне године, изјавио је данас Александар Микејев, директор руског државног извозника оружја Рособоронекспорт.

С-400 (Фото: msb.gov.tr)

Микејев је рекао да Москва и Анкара воде интензивне преговоре о измени оригиналног уговора, тако да би Турској било испоручено још система С-400 и да се тренутно разговара о финансијским питањима.

Он је истакао да војно-техничка сарадња две земље није ограничена само на тај систем и да две земље "имају велике планове за будућност", преноси Ројтерс.

Агенција наводи да би такав потез могао додатно да допринесе затезању односа између Турске и САД, које су због раније куповине система С-400 обуставиле продају борбених авиона Ф-35 Анкари. Вашингтон је упозорио Турску и на могуће санкције, наводећи да руске ракете нису компатибилне са одбрамбеним системом НАТО, али их још није увео.

Високи званицник Стејт департмента рекао је прошле недеље да Турска треба да се "отараси" С-400, како би поправила ствари.

Раније овог месеца председници САД и Турске Доналд Трамп и Реџеп Тајип Ердоган сагласили су се да од надлежних министара и саветника за националну безбедност затраже да раде на решавању питања система С-400.

Џихадисти разбијени у крвавом обрачуну! Има мртвих! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА