Најновије

ШИПТАРСКО ЛУДИЛО НЕ ПОЗНАЈЕ ГРАНИЦЕ: Тачи упоредио Србе са нацистима а Рачак са Аушвицом! Ево шта је рекао!

Косовски председник Хашим Тачи се после посете немачке канцеларке Ангеле Меркел логору “Аушвиц” огласио посредством друштевних мрежа где је написао да Меркелова храбро говори о прошлим злочинима немачких власти, док се српски лидери поносе злочинима Слободана Милошевића.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Упоредивши гест немачке канцеларке, која је јуче први пут посетила логор у Аушвицу, где је, како преносе медији, са стидом говорила о злочинима који су се тамо догодили током Другог светского рата, Тачи је рекао да српски званичници својим изјавама негирају масакр у Рачку.

"Канцеларка Меркел је достојанствено говорила у Аушвицу о срамоти починилаца. Српски лидери поносно говоре о геноциду. Ми ћемо постићи мир за будуће генерације на Балкану само кад се стид, и ништа осим стида, изрази када разговарамо о ономе што је Милошевић урадио”, написао је Тачи на Твитеру.

Затим је додао да “упркос томе ште је Меркелова рекла да је испуњена дубоком срамотом и суочена са варварским злочинима које су овде починили Немци, а који превазилазе границе свега опипљивог. Испуњена ужасом и шоком када се суочава са злочинима и ужасима који су нанесени женама, мушкарцима и деци у овој земљи, председник Александар Вучић назвао је масакр у Рачку лажним, док је америчког дипломату Виллиама Валкера, који је свету обелоданио злочине током рата, назвао преварантом.”

Тачи је подсетио да овакве изјаве стижу од високих државних званичника Србије после пресуде од две године бившем министру Ивану Тодосијевићу, који је изговорио исте речи док је био на функцији у претходној влади Косова.

Сад имамо довољно снаге за одвраћање од агресије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА