Најновије

ЗАПАД У СТРАХУ: Руска војска распоредила систем С-400 у близини ирачке границе, пратила Ф-35!

Руске оружане снаге распоредиле су свој систем противваздушне одбране С-400 на аеродрому Камисхли на североистоку Сирије, јавила је у среду кинеска агенција Соху.

С-400 (Фото: Јутјуб)

„Максимални домет откривања радара против ваздушне одбране С-400 у ваздухопловној бази Хмејмијм износи 600 километара, што значи да руски радар С-400 може детектовати летелице само током већег дела границе између Ирака и Сирије, али не и преко границе између Ирака и Ирана. Најприкладније објашњење је да су руске ваздухопловне снаге послале радар 96L6Е, смештен у ваздушној бази Хмејмијм, у ваздухопловну базу Камишли у североисточном пограничном делу Сирије, која је удаљена само 100 километара од ирачке границе ", објавила је агенција Соху.

Према ангеција, ове информације су постале доступне након што је руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао новинарима да су руске оружане снаге пратиле шест ратних авиона Ф-35 уз иранско-ирачку границу током напада Исламске револуционарне гарде (IRGC) на америчке снаге унутар Ирака.

Извештај је потврдио и авио портал Авиа.Про, који је такође објавио да ако би руска ваздухопловна одбрана заиста покупила америчко ваздушно присуство дуж иранско-ирачке границе, онда би то било због близине С-400 Ираку граница.

„С обзиром на распон откривања циљева руског С-400, ови системи против ваздушне одбране би заиста могли да открију шест бораца а-35 у близини иранских граница“, рекли су они.

Треба, међутим, напоменути да, иако је Иран износио сличне тврдње, Сједињене Државе нису коментарисале Лавровове наводе.

Летеле "каћуше" по ирачкој престоници! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА