Најновије

"УГРОЖАВАШ ЕВРОПУ!" Макрон оптужује Ердогана да је прекршио обећање о Либији!

Председник Француске Емануел Макрон оптужио је данас председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана да је прекршио обећања дата на конференцији о Либији.

Макрон и Ердоган (Фото: Јутјуб)

Макрон је то изјавио након што су турски ратни бродови и сиријски борци стигли у ту северноафричку земљу.

"Желим да изразим забринутост у вези са понашањем Турске у овом тренутку, што је у потпуној супротности са оним на шта се председник Тајип Ердоган обавезао на конференцији у Берлину", рекао је Макрон на заједничкој конференцији за новинаре са грчким премијером Кирјакосом Мицотакисом.

Макронови коментари уследили су недељу дана након што су се Уједињени Арапски Емирати, Египат и Русија, који подржавају команданта либијске војске на истоку земље Калифе Хафтара и Турска, која подржава владу у Триполију сагласили са западним силама у Берлину да ће радити на подстицању трајног прекида ватре и подржати ембарго на оружје.

Међутим, од тада је дошло до сукоба са Хафтаровом Либијском националном армијом која покушава да отвори нови фронт кретањем према граду Мисрата на западу земље.

Макрон је потврдио присуство турских бродова и оптужио Анкару да крши суверенитет Либије и угрожава безбедност Европе и западне Африке.

Погледајте  ОВДЕ  како гађа сиријски тенк.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА