Најновије

"Преговори о чланству не треба да буду једина политика ЕУ према Балкану!"

Србија већ пет година води преговоре о цланству у ЕУ, али инвестиције које су видљиве у земљи нису европске, већ кинеске и руске, рекао је француски председник Емануел Макрон на Минхенској безбедносној конференцији и похвалио председника Србије Александра Вучића да сјајно ради свој посао.

Емануел Макрон (Фото: Јутјуб)

Макрон је то навео на панелу, који је водио немачки дипломата Волфганг Ишингер, док је говорио о томе да преговори о чланству не треба да буду једина политика ЕУ према Балкану и да то није обавезно најбољи начин за јачање европског утицаја у региону.

Макрон је рекао да подржава стратешки циљ да се земље Западног Балкана чврсто задрже у Европи, али је упитао да ли је актуелна методологија добар начин да се оствари тај циљ.

- Веома поштујем председника (Србије Александар) Вучића, он сјајно ради свој посао, он је сјајан лидер, али оно што се тамо дешава одређују Русија и Кина, а не Европа - рекао је Макрон.

Подсетио је да Србија већ пет година отвара преговарачка поглавља и упозорио да ће за две године "људи рећи како је време да Србија уђе у ЕУ, јер већ почиње да губи стрпљење, и то с правом".

Француски председник је поручио да ЕУ мора да инвестира много више него до сада у инфраструктуру, културу, знање језика, ако жели да укључи Балкан у Европу и нагласио да Француска већ мења политику у том правцу.

Помпео искритиковао Русију и Кину, а потом изрекао небулозу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА