Најновије

МАКРОН ПОРУЧИО СВЕТУ: Борба са расизмом да не брише историју!

Француски председник Емануел Макрон изјавио је данас да борба против расизма не би требало да доведе до прекрајања историје из мржње, а након протеста широм света због убиства Афроамериканца Џорџа Флојда у САД.

Емануел Макрон (Фото: Јутјуб)

- Бићу веома јасан: Република неће избрисати ниједно име из своје историје. Неће заборавити ниједно од својих уметничких дела, неће обарати статуе - рекао је Макрон у телевизијском обраћању нацији.

Он је то рекао будући да су учесници протеста у бројним градовима света рушили статуе историјских личности које су биле повезане за ропство или друге облике кршења људских права.

Француски председник је рекао да боја коже пречесто смањује могућност за напредовање у Француској и обећао да ће се борити против дискриминације.

Макрон је додао да ће радити на изградњи Европе која би била мање зависна од Кине и САД.

Криза настала услед пандемије корона вируса открила је колико Француска и остатак Европе зависе од ланаца снабдевања с Кином и другим земљама, од мобилних телефона до аутомобила.

- Ово мучење је открило недостатке и слабост: нашу зависност од других континената да бисмо дошли до неке робе - рекао је Макрон у телевизијском обраћању нацији.

- Желим да извучемо неку поуку из онога што смо научили - додао је француски председник.

Према његовим рецима, једини одговор је изградња новог, снажнијег економског модела, више рада и производње да се "не би ослањали на друге".

Руси вежбали одмазду после напада НАТО, пола Европе им у домету! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА