Најновије

"ИМАЋЕ МОТОРЕ КАО СВЕМИРСКЕ ЛЕТЕЛИЦЕ": Овако ће изгледати систем за уништавање хиперсоничног оружја

Средства борбе против хиперсоничног оружја биће употпуности аутоматизована – имаће управљачке моторе као свемирске летелице и потпуно нови систем за навођење, каже руски војни експерт и главни уредник часописа „Арсенал отечества“ Виктор Мураховски.

Илустрација (Фото: mil.ru)

„При таквим брзинама човек просто не може анализирати толике количине информација, нити донети одлуку. То се све мора решавати аутоматски. Човек пребацује систем у борбени режим, а даље ће се све одвијати аутоматски“, објашњава Мураховски.

Он је истакао да по истој шеми функционише руски систем за противракетну одбрану. Међутим, ти системи могу да се боре само против балистичких мета које лете хиперсоничном брзином, али немају могућност маневрисања.

Руски експерт сматра да ће посебне напоре захтевати прављење система за навођење, који ће функционисати при екстремним брзинама. Стручњак је истакао да ће за стварање нове ракете бити неопходни нови материјали, јер ниједна од постојећих ракета није у стању да издржи оптерећење приликом маневрисања при хиперсоничним брзинама.

Према речима војног стручњака Алексеја Леонкова, потенцијални противници Русије на све начине покушавају да стигну и престигну Москву у области развоја војног наоружања, прављећи пандане руских система.

Раније је руски председник Владимир Путин изјавио да данас нико не може да обори хиперсоничне ракете и истакао да ће Русија имати средства за борбу против хиперсоничног оружја које би могло да се појави у другим земљама. Он је прецизирао да је Русија на првом месту када су у питању нове врсте оружја, укључујући хиперсонично оружје.

Хафтар шаље огромну војску, Турци надиру, Сирт се мора одбранити по сваку цену! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА