Најновије

СВЕТ КАКАВ ПОЗНАЈЕМО НЕСТАЈЕ - ДРАМАТИЧНА ПРОГНОЗА ЕКСПЕРТА: До краја године долар ће пропасти, све може нестати преко ноћи

Амерички експерт за економију и финансије Аласдер Маклеод изјавио је да би до краја 2020. године куповна моћ америчког долара могла бити у потпуности уништена, а у том случају би цене злата и сребра достигле невероватне вредности, преноси портал „УСА вочдог“.

Долар (Фото: Pixabay. com)

Према речима Маклеода, надвија се банкарска криза која би се могла манифестовати за месец дана. Велика је вероватноћа да ће тржиште акција и државних обвезница, укључујући и амерички долар, изгубити вредност.

„То ће бити историјска лекција. Све може нестати преко ноћи. Ако валута на којој је све засновано пропадне, пропашће и друге активе“, упозорава он.
Маклеод истиче да се у будућности могу очекивати прекиди када је реч о испорукама злата на будуће (терминско) тржиште. Део банака би се могао суочити са проблемом у извршавању својих обавеза – једноставно неће имати злата за своје клијенте. То може довести до губитка поверења.

„У најгорем случају, поверење у будуће тржиште може бити у потпуности уништено, јер нико неће бити сигуран да ће добити прави племенити метал. Будуће тржиште ће изгубити своју сврху. Нереализовање уговора на берзи Комекс може бити озбиљан проблем за финансијска тржишта“, објашњава стручњак.

Због тога експерт препоручује банкама да праве резерве племенитих метала, како би сачували своју уштеђевину од потпуног губитка током предстојеће банкарске кризе.

Према подацима Геолошког завода САД у марту 2020. године у земљи је произведено 16,8 тона жутог злата. У поређењу са мартом 2019. године, производња је опала за три одсто.

Према речима експерта, негативне последице увођења карантина због вируса корона одразиће се на статистичке податке за април. Многе компаније које производе злато у САД обустављале су рад у априлу.

Борељ открио детаље разговора Вучића и Хотија Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА