Најновије

Амбасадор Египта најавио два студијска путовања за најбоље путописе!

Фондација „Биљана Боснић Огњеновић“ је, у сарадњи са Амбасадом Египта у Београду, 21. јула 2020. године одржала онлине доделу награда за најбоље путописе о Египту и Србији. Додели је присуствовао дипломатски кор, такмичари, медијски стручњаци, као и пријатељи и породица Биљане Боснић Огњеновић, чији је рођендан био јуче.

Фото-Промо

Милица Боснић, једна од оснивача Фондације, захвалила се свим учесницима на доприносу који су пружили својим писањем, као и за присуство самој додели награда. Љиљана Реброња, директорка и главна и одговорна уредница „Туристичког света“, је охрабрила све учеснике да наставе са писањем, наводећи да ће „кроз ову културну активност бићете искрени, развићете узајамно разумевање и очувати прелепу успомену на Биљану.“


    Амбасадор Египта у Србији, Амр Алгувејли, је захвалио Фондацији „Биљана Боснић Огњеновић“ на организацији овог догађаја, као и свим учесницима који су кроз своје путописе представили и промовисали све лепоте које Египат и Србија могу понудити. „Путописци су вид и слух друштва, они помажу у зближавању земаља“, напоменуо је и позвао све учеснике да наставе са истраживањем Египта и његове магичне историје и географије, самим тим јачајући пријатељство две земље.


    Две специјалне награде за најбољи путопис о Египту уручио је Амбасадор Египта. Прва специјална награда за најбољи путопис о Египту за новинаре и студенте новинарства припала је Александри Микати, док је друга специјална награда за студенте од 17 до 23 година припала Милошу Тодоровићу, а оба путописа су носила назив „Египат виђен очима Србије“. Алгувејли се присетио и да је уредио књигу под називом „Србија у очима Египћана“, која се може сматрати путописом и која је преведена на српски језик поводом учешћа Египта као почасног госта Међународног сајма књига у Београду.


    Прва специјална за најбоље путописе о Србији уручио је Милос Старовић, брат Биљане Боснић Огњеновић и то Катарина Томовић за путопис "Облаци који живе само над Дунавом" и Долорес Вукановић за путопис "Наш Београд душу има", док је друга и трећа специјална награда припала Максиму Ристићу, Тхиаго Фереири и Милици Брковић.


    Амбасадор Египта у Србији је позвао све награђене на пријем прославе награда који ће бити одржан у Резиденцији Египта поводом обележавања Светског дана туризма, 27. септембра 2020. године, напомињући да ће то бити симболична функција која ће обележити улогу туризма, кроз јединствене и креативне радове новинара, у очувању пријатељства међу људима читавог света.

 

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА