Најновије

"КАРИКАТУРА НЕ МОЖЕ ДА БУДЕ ОПРАВДАЊЕ ЗА ОДСЕЦАЊЕ ГЛАВЕ!" Макрон лупио шаком о сто!

Француски председник Емануел Макрон изјавио је да разуме осећања муслимана према увредљивим карикатурама пророка Мухамеда, али је нагласио да његова влада не стоји иза тих карикатура и да не прихвата да се оправдава насиље.

Емануел Макрон. (Фото: ria.ru)

- Могу да схватим шок због карикатура Мухамеда, али нећу никад прихватити да се оправдава насиље. Наша дужност је да заштитимо слободе и права - рекао је Макрон у интервјуу за Ал Џазиру.

Нагласио је да ће увек бранити слободу говора, писања, мишљења и цртања у Француској.

Он је говорио о осудама које су изазвале карикатуре које је објавио сатирични часопис "Шарли Ебдо", за које је рекао да "нису владин пројекат, већ су производ слободних и независних новина, које нису владине".

Указао је да разуме осећања муслимана према овом проблему. Макрон је раније рекао да Француска не жели да се "одрекне карикатура" пророка Мухамеда.

Рекао је то одајући почаст професору Самуелу Патију, којем је нападач одрубио главу након што је својим ученицима показао карикатуре Мухамеда на сату слободе говора.

Макронова изјава изазвала је критике широм исламског света, нарочито зато што је уследила неколико дана након што је изјавио да је ислам у кризи у целом свету.

- Верујем да су реакције изазване лажима и фалсификовањем мојих речи. Људи су разумели како ја подржавам те карикатуре - рекао је Макрон.

Додао је да постоје људи који фалсификују ислам и тврде да бране ту веру. Макрон је рекао и да муслимани трпе највећу штету од поступака тих људи који погрешно тумаче ислам.

Упуцан православни свештеник испред цркве у Француској! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА