Најновије

ДР КОН: Не усуђујем се да кажем каква је ситуација у Београду

Епидемиолошка ситуација у Србији се погоршава из дана у дан, данас је забележен нови црни рекорд са скоро 7.000 новозаражених.

Др Кон (Фото: Јутјуб)

Гости вечерашње емисије "Упитник" на РТС-у су епидемиолог др Предраг Кон, директор земунске болнице Драгош Стојановић и директор канцеларије Светске здравствене организације (СЗО) у Србији Маријан Ивануша.

Према последњим информацијама, Србија спада у групу од 15 најпогођенијих земаља у Европи. Због погоршања епидемиолошке ситуације, од данас су на снази нове мере.

"Тешко може да се каже да је ситуација под контролом, оно што мало може да охрабри у овој ситуцији која је неповољна и делимично катастрофална, то је чињеница да Београд пада на испод 30 одсто по броју заражених, да стагнира. Већ 5 дана не иде преко 2.200 колико је био максимум. Београд, као прво место где се вирус активирао, највероватније је досегао максимум. Питање је како ће даље тећи. Проблем је што је на високом нивоу и много је оних за болничко лечење. Пратићемо, видећемо за две недеље, 10-ак дана да ли ће да пада, али не очујемо да ће ићи брзо ", рекао је др Кон.

Највећи проблем је недостатак болничких места. 

"Овај налет дупло тежи у односу на претходне налете, видимо по броју пацијената, по клиничкој слици и броју оболелих на интензивној нези. Никада нисмо имали оволики број тешких пацијената. Од 1.300 код нас, 98 запослених је инфицирано. Вести др Кона су охрабрујуће. Већ дуго све траје. Имамо још неколико слободних места у КЦ Земун"; рекао је др Стојановић.

Ђукановић бежи са врха ДПС-а! Доводи бившег председника Црне Горе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА