Најновије

ЦЕЛА МАРАКАНА ЈЕ УСТАЛА И АПЛАУДИРАЛА МАРАДОНИ КАД ЈЕ ДАО ОВАЈ ГОЛ ЗВЕЗДИ: Тад се то десило и никад више (ВИДЕО)

Не само свет спорта, него комплетна планета је у шоку и тугује због изненадне смрти по многима најбољег фудбалера свих времена Дијега Арманда Марадоне.

Цела Маракана му аплаудирала (Фото: Јутјуб)

Марадона је, према и даље непотврђеним информацијама, преминуо од срчаног удара у свом дому у Буенос Ајресу, где се опорављао од недавне операције на мозгу.

Велики је био Ел Пибе, како му је био надимак у Аргентини, током каријере је постигао много голова, изводио потезе какве нико није, био је шампоион света, а његова каријера је била везана и за Србију, Београд и српски фудбал.

Уосталом једне од највећих овација је доживео управо на београдској Маракани на утакмици између Црвене звезде и Барселоне 1982. године у мечу 2. колу Купа победника Купова.

Барселона је тада тријумфовала са 4:2 у Београду, а славни Аргентинац је постигао 2 гола, од који се посебно памти онај други, на почетку другог полувремена који се сматра једним од најлепших у Марадониној каријери, али и најлепших који су икада постигнути на Маракани за скоро 60 година њеног постојања.

- Његов гол на почетку другог полувремена, када је нанизао пар наших играча и онда лобовао Дику са 16 метара је сигурно један од најлепших који су постигнути на нашем стадиону. У том тренутку, стадион устаје на ноге и једним дугим аплаузом поздравља потез великог мајстора. По речима радио репортера (Марко Марковић, Јордан Ивановић и …) су преносили утакмицу, на западној трибини није било човека који није устао да поздрави гол Марадоне - сећао се један навијач Звезде.

Тајсон открио зашто је одгризао уво Холифилду. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА