Најновије

КОН: Још једна мера Кризног штаба на чекању

Епидемиолог Предраг Кон каже да је медицински део Кризног штаба предложио радно време до 17х свих објеката и да је та мера "на чекању".

Предраг Кон. (Фото: Јутјуб)

За сада Влада је ограничила рад свих објеката осим апотека, продавника прехрамбене робе и бензинских пумпи до 18х.

Кон каже да не може да буде против процена и одлука владе, јер је део Кризног штаба.

"Ако сам против, онда морам да изађем из Кризног штаба, што сматрам дезертерством у овој ситуацији", рекао је он за Блиц.

Процењено је, истиче, да је то што је до сад урађено најбоље у овој ситуцији.

"Добро, идемо даље. С тим што сваки грађанин, становник може да допринесе, а маска јесте баријера за вирус", навео је он.

Наш епидемиолог истиче да је сваки појединац медицинског дела Кризног штаба изградио своју каријеру и апсолутно им ништа не значи да "седе" у Кризном штабу, да они не учествују у власти већ да раде свој посао најбоље што знају како би помогли у овом тешком времену, а да се налазе на удару "и са једне и са друге стране".

Подвлачи да је Кризни штаб направљен да функционише као тело, као помоћ држави, а не да буде опонент држави и да му је жао ако има оних који то нису разумели.

Унутар струке, тврди, не постоје поделе:

"Измишљено се говори о некој подели у оквиру саме струке. То не постоји. Нама је овде противник вирус. Никакве поделе не долазе у обзир и не прихватам. Прихватам све критике које су реалне, а одбацујем оне које су нереалне", рекао је Кон.

Поновио - закаснили смо с мерама

Он је поновио да је Србија закаснила са мерама против ширења коронавируса.

"Да, са мерама смо закаснили. Али једноставно је тако морало да буде. Ми смо медицински део Кризног штаба, не можемо да се подвојимо и мислимо и о економији. Ми предлажемо оно што је са медицинског аспекта најкорисније, а Влада је та на којој је одговорност и за економију. Бројке су експлодирале и то смо хтели да предупредимо", казао је Кон.

Међутим, додаје, они који прате економију кажу: "Сваки дан је важан, што дуже да издржимо... Пропашћемо ако те мере уведемо".

Кренула иранска армада од 1.000 ратних бродова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА