Најновије

ОВО ЈЕ 101. ПОКУШАЈ СВРГАВАЊА ЛУКАШЕНКА: Модератори обојене револуције објавили план акције

Не зна се тачан број протеста за свргавање белоруског председника Александра Лукашенка са власти, тако да су најављене протесте за недељу у белоруским и руским медијима назвали 101. покушајем. Модератори ове обојене револуције, који се налазе у Пољској, објавили су детаљан план протеста, који подсећа на досадашње обојене револуције у свету, али има и неких новина.

Протести у Минску (Фото: РИА Новости)

Саопштење белоруске опозиције преносимо у целости:

Недеља у 12:00, Комшијски марш

Сутра у 12:00 излазимо на Комшијски поход који започиње управо у нашим двориштима! Покушајте да стигнете на време. До 12.30 стижемо на тачке погодне за целу четврт (то може бити продавница или значајна раскрсница), тако да се ближе до 13:00 можемо окупити за цело подручје.

Тачке окупљања округа за Минск и регионалне центре биће објављене у недељу ујутру.

Само воља и истрајност Белоруса у одбрани својих права на живот у слободној и развијеној земљи чине да нам цео свет помогне да стегнемо омчу око врата диктатора. Русија већ директно приморава вампира да даје обећања да ће отићи (али, наравно, вараће ако осети да је притисак попустио).

А све остале комшије и читав цивилизовани свет уопште не признају његов легитимитет, уводећи све нове санкције. Фирер пољопривредних задруга појачава терор, шаље своје бандитске формације у наша дворишта и наша предузећа (на пример, недавна хапшења директно на БМЗ-у), али више не може сломити вољу људи.

✔ Позовите комшије поново данас или сутра ујутру. За оне којима је тешко да оду далеко, нека прошетају са вама бар од дворишта до сабирног места четврти/микронасеља, у било ком тренутку можете да се вратите кући или одете послом.

✔ Комшијски маршеви неће бити предуги, али топло се обуците. И не заборавите на маске!

✔ За маршеве можете одабрати не само улице, већ и дворишта. Разговарајте о погодним рутама на челу конвоја или се унапред координирајте.

✔ Упознајте своје комшије које још не познајете. Позовите у локална ћаскања оне који још увек не учествују у њима. Закажите ближе дружење у вашем дворишту за следећу недељу. Способност људи да се уједине ради заједничких циљева оно је што је Белорусију учинило другачијом земљом.

✔ Своје родне крајеве познајете боље од послушника фирера пољопривредних задруга, умотаних у крпе и баласе и где да се сакријете у случају претње. Али немојте се предати страху: група од 100 људи не би требало да се разиђе због једне перлице, а 1000 због стотине. Храброст и спремност да се не трче спречава бандите да хватају људе. Не нападамо први, али у случају бројчане надмоћи не одустајемо од свог.

✔ Регионални центри и насеља: возите се до округа регионалних центара у вашој близини или организујте промоције код вас.

✔ Такође додајте „ваздушну подршку“. Младе мајке са децом и остали који још не могу да изађу, подржавају људе са балкона, смелије качите заставе! Такође, учинимо недељу даном отворених улаза (у случају претње) и отвореног интернета у приземљима зграда.

Недеља, 12:00, ваша дворишта широм Белорусије
#ЯВЫХОЖУ “, позива опозиција.

О Трамповим доказима о победи на изборима можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА