Најновије

НАТО СПРЕМА ГРУПУ ЗА ЗАУЗИМАЊЕ ДЕЛА БЕЛОРУСИЈЕ: ОДКБ обавештен и упозорен (ВИДЕО)

Земље НАТО-а стварају војну групацију за заузимање западних белоруских земаља, изјавио је Александар Лукашенко на самиту лидера земаља ОДКБ.

НАТО војска (Фото: eu.army.mil)

Према речима Лукашенка, спољно мешање било је узрок погоршања ситуације у Белорусији.

„Поента је, цитирам,„ у историјској припадности белоруских земаља Пољској“. Ово је већ отворено најављено ... Испада да тамо где данас живимо,да ове земље не припадају нама. Јасно је коме. Они делују у овом правцу “, рекао је Лукашенко.

Додао је да се у НАТО ствара војна група за заузимање западних белоруских територија. „Реците ми, како реаговати на ово?“ - упитао је белоруски шеф државе.

Сматра да западне земље већ дуго имају планове за стварање санитарног појаса између ЕУ и Русије.

„То су циљеви који након распада Совјетског Савеза, средином 90-их, нису остварени. И председник Русије и ја то одлично разумемо. Догађаји у Белорусији су одскочна даска за притисак на Руску Федерацију“, нагласио је Лукашенко.

- Само желим пријатељски да кажем: ако неко мисли да је ово негде далеко, да није овде ... Можда смо и ми некада тако мислили. Чак и догађаји у Украјини - мислили су да то није негде овде. Пре него што стигнете да се осврнете, имаћете то“.

Лукашенко је такође скренуо пажњу на „буквално бесно понашање Пољске и балтичких држава према Белорусији“.

Приметио је да земље ОДКБ „треба да буду заједно, уједињене данас као никада раније“, док је, према његовим речима, основа јединства држава економија.

Лукашенко је раније рекао да је Украјина хтела да „задави Белорусију“. Оптужио је Кијев да жели да „паралише активности државе, пословања и производње“. Такође, према његовим речима, у близини Кијева већ се појавио „центар информационог утицаја на Белорусију“.

Колико је лоша ситуација за републике Донбаса, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА