Најновије

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Кона и кризни штаб хитно сменити, Србија пред колапсом! (ВИДЕО)

Да ли су стручни само они лекари који су подржали Александра Вучића на председничким изборима 2017. године, а сви други то нису? Да ли је план борбе против нове заразне болести добро направљен? Зашто сваки доктор који искаже другачије мишљење постаје непријатељ режима и њему наклоњених медија? Зашто грађани више не верују Кризном штабу?

Бошко Обрадовић. (Фото: Јутјуб)

Ово су само нека од питања која је председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић поставио за медије испред Министарства здравља у Београду, апелујући на Министарство здравља да чује глас стручњака који нису део Кризног штаба и имају другачије мишљење које би могло да помогне. Овим поводом, Обрадовић је предложио следећих седам мера за спас српског здравства:

Промена састава Кризног штаба и повратак поверењења грађана у државу и струку

Хитно запошљавање новог медицинског особља

Битно повећање плата запослених у здравству

Посебни наградни бонуси за оне који раде у ковид систему

Бенефицирани радни стаж за све запослене за период проведен у ковид систему рада

Укључење приватног здравства у борбу против нове заразне болести и посебно лечење пацијената који болују од других болести који због преоптерећености система не могу да дођу на ред и добију одговарајућу медицинску услугу у државном здравству. Сви ови медицински прегледи, интервенције и друге услуге у приватном здравству треба да буду рефундиране из РФЗО.

Промена реторике на медијима у циљу слања порука јавности које нису контрадикторне, које важе за све, које пружају утеху, емитују сигурност и оптимизам и позивају на солидарност.

Подсећамо јавност да већ преко 20 дана износимо јавно ове конструктивне и конкретне предлоге како да се побољша борба против нове заразне болести, али да власт нема слуха да их чује. Не може бити помака на боље док у Кризни штаб – у који више нико нема поверења – не буду укључени други, некомпромитовани стручњаци који нису део режимске пропаганде и нису чланови било које политичке странке. Посебан је проблем што овакав Кризни штаб у нашем законском систему не постоји и што су његови чланови тек недавно званично именовани од стране Владе, чиме смо дошли у ситуацију да су о животу и смрти у држави одлучивали они који на то нису имали никакво законско право. Остаје и питање њихове кривичне одговорности за лажирање броја новозаражених и умрлих због одржавања лажних избора, што апсолутно не сме бити заборављено.

Руси политичари загрмели на НАТО! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Србин Инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА