Најновије

ПРЕДСЕДНИК ПОД БУДНИМ ОКОМ ЛЕКАРА: Познато какву ће клиничку слику имати Макрон!

Француски председник Емануел Макрон заражен је корона вирусом, али је мало вероватно да ће развити тежак облик болести, с обзиром на његову старост, здравствено стање и друге релевантне параметре, сматрају француски стручњаци.

Емануел Макрон. (Фото: Јутјуб)

Узимајући у обзир чињеницу да има 42 године, да је непушач који нема вишак килограма и да има приступ најбољој медицинској нези, мале су санше да ће француски председник развити озбиљан облик ковид-19.

Макрон припада групи која у много мањем проценту бива хоспитализована због ковид-19 у поређењу са већином других група, како показује истраживање америчких Центара за контролу и превенцију болести.

Студија је показала да је међу 100.000 Американаца само 268,1 особа која припада истој групи као Макрон - белци старости између 18 и 49 година, хоспитализована због ковид-19 у периоду између марта и децембра.

Жак Батистони, француски лекар и директор удружзења "МГ Франс", наводи да је Макрон млад и да су мале шансе да развије озбиљан облик ковид-19, преноси Ројтерс.

Француски председници нису дужни да откривају податке о свом здравственом стању, а Јелисејска палата је одбила да каже да ли Макрон болује од неких придружених болести које би могле да повећају шансе за тежи ток болести.

Батистони, који нема директан приступ подацима о Макроновој историји болести, тврди да ограничене информације доступне јавности указују на то да француски председник нема додатне факторе ризика.

Франсоа Патрија, члан француског Сената и Макронов блиски саветник, наводи да Макрон трчи и да игра тенис када год може, као и да је уопште доброг здравственог стања.

Званичници наводе да Макрон испољава благе симптоме болести и да је наставио да ради у председничкој резиденцији код Версаја надомак Париза.

Ништа од вакцине за Србију и Албанију? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА