Најновије

ЂОКОВИЋ ПОВУКАО КАНДИДАТУРУ ЗА АТП ВЕЋЕ ИГРАЧА! Променили су правила како не бих могао да будем изабран!

Светски број један је на свом Инстаграм налогу објавио ову одлуку и објаснио разлоге због којих је донео.

Ђоковић (Фото: Јутјуб)

- Желео бих да поделим са вама новости у вези са мојом номинацијом за следеће изборе за АТП Веће играча. Пре свега, желео бих да кажем да ми је, као и увек, велика част што имам континуирану подршку и поверење у играчима који су ме поново номиновали да у Већу служим нашим заједничким интересима. Моја прва реакција била је да прихватим номинацију и да, уколико будем изабран, дам све од себе да заштитим интересе играча.

- Ипак, само неколико дана након моје номинације, АТП је усвојио ново правило које ме ставља у незгодну позицију. Према новом правилу, сви играчи који су чланови новоформиране Асоцијације професионалних тенисера (ПТПА) или било ког удружења који имају ‘сукоб интереса’ не могу да буду бирани у Веће играча. Као што знате, ја сам део ПТПА, организације која је основана недавно без било какве намере да буде у конфликту са АТП. ПТПА тек треба да буде у потпуности структуирана и њена дугорочна визија тек треба да буде детаљно установљена. Иако ПТПА нема никакву намеру да се бори против АТП нејасно је како ће АТП у будућности гледати на њу.

Ноле је написао да је после оваквог развоја догађаја желео да избегне било какав конфликт.

- Нажалост, у складу са најновијим развојем ситуације осећам да је неопходно да своје име скинем са листе кандидата. Не желим да стварам било какве нејасноће и конфликте у Већу играча и изборима. Радим то са жаљењем и тешког срца. Као и увек, веома сам страствен када је у питању заступање ставова пред Већем. Искрено верујем да постоји пут који би умногоме поправио животе многих играча, посебно оних нижерангираних и који би могао да има снажан позитиван утицај на тенис у целини. Уверен сам да ПТПА то може да постигне у скорој будућности.

Српски ас је на крају поруке пожелео бољу сарадњу АТП и тенисера на свим нивоима.

- Пре него што закључим ово саопштење желим да изразим своје уверење да је изузетно важно да не улазимо у било какве конфликте јер је то у интересу нашег спорта. Надам се да ће се то у будућности односити на све организације играча и на све нивое организације АТП. Свима вам желим успешну и добру 2021. - поручио је Ђоковић.

Марадонин некадашњи доктор тврди да је легендарни фудбалер извршио самоубиство. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА