Најновије

АМЕРИКА СТВОРИЛА РАДНУ ГРУПУ ЗА КУПОВИНУ С-400: Не умеју поштено да се такмиче

Турска и САД договориле су се да ће створити заједничку радну групу у вези са куповином руске ПВО система С-400 Тријумф од стране Анкаре, рекао је шеф турског Министарства спољних послова Мевлут Чавушоглу.

С-400 (Фото: Јутјуб)

„Технички преговори су започели“, додао је он на конференцији за новинаре.

Испоруке најновијих руских система, које су изазвале кризу у турско-америчким односима, почеле су у лето 2019. године. Вашингтон је захтевао да Турска одустане од договора и заузврат купи америчке системе Патриот, претећи да ће одложити или чак отказати продају ловаца Ф-35 Турској, као и да ће наметнути санкције у складу са CAATSA (закон „О супротстављању америчким противницима санкцијама“).

Анкара је одбила да попусти и наставила преговоре о додатној серији С-400.

Као резултат, Сједињене Државе увеле су санкције турским званичницима и институцијама одговорним за dobijawe Тријумфа, што, према речима државног секретара Мајка Помпеа, угрожава америчку војску.

Према речима портпаролке руског Министарства спољних послова Марије Захарове, америчка реакција је још једном показала неспособност Вашингтона да се поштено такмичи.

Противавионски ракетни систем С-400 Тријумф дизајниран је да уништи свако савремено и перспективно ваздушно-космичко оружје на дометима од неколико стотина километара, летећи преко читавог распона надморских висина.

како је Бајден '’предао дужност'’, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА