Најновије

ЖЕЛЕЗЊАК ПОДСЕЋА НАТО НА ЦРНОМ МОРУ: Овако се украјинска провокација код Крима завршила (ВИДЕО)

"Остаје да се надамо да ће се НАТО према таквим самоубилачким предлозима односити са скептицизмом"

Судар бродова (Фото: Фејсбук)

Предлог НАТО-у да лети близу руског Крима права је провокација. Алијанса и сви остали треба да се сете како је провокација украјинске војске у Црном мору пред полуострвом завршила пре неколико година, рекао је Сергеј Железњак, члан Комитета за међународне послове Државне думе за РИА Новости.

Украјински министар за инфраструктуру Владислав Крикли у среду је током разговора са замеником генералног секретара НАТО-а за одбрамбену политику и планирање Патриком Тарнером предложио коришћење ваздушног простора изнад Крима за НАТО операције за транспорт трупа, опреме и терета.

"Предлог НАТО-у да лети близу руског Крима отворена је провокација. Остаје да се надамо да ће се НАТО према таквим самоубилачким предлозима односити са скептицизмом и разумевањем немогућности коришћења ваздушног простора над сувереном државом за војне маневре. Такве изјаве од стране Кијева су покушај задржавања дискусије о припадности Криму“, рекао је Железњак.

Он је подсетио да би НАТО, као и сви остали, требало да се присете како се провокација украјинске војске у Црном мору код Крима завршила пре неколико година.

"Не вреди се тако опасно шалити са Русијом. Наша земља неће трпети непријатељске нападе и агресивно понашање", нагласио је Железњак.

Подсетимо, новембру 2018. године три брода украјинске морнарице прекршила су руску границу и ушла у територијалне воде Руске Федерације. Потом су опасно маневрисали, те се нису повиновали законским захтевима руских власти. Након тога брод руске обалске страже се забио у једног од њих, а онда су украјински бродови са посадама задржани.

Руски председник Владимир Путин је тада назвао инцидент провокацијом повезаном са Порошенковим ниским рејтингом уочи избора.

О последицама прекида односа између Русије и ЕУ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА