Најновије

ДА ЛИ НАС ЧЕКА ЗАБРАНА КРЕТАЊА? Др Јанковић објаснио шта можемо очекивати за викенд, као и хоће ли ђаци поново учити од куће!

Јуче је одржана седница Кризног штаба, процењено је да се епидемиолошка ситуација погоршава и да је неопходно појачати контроле поштовања мера, као што се последњи недељу дана и радило. Кризни штаб поново заседа у петак, а тада ћемо сазнати да ли нас очекује појачање мера током викенда.

Др Јанковић (Фото: Јутјуб)

Гост Душице Спасић на ТВ Вести је био имунолог и члан Кризног штаба Срђа Јанковић који је истакао да је јуче на седници било више предлога. Јанковић је рекао и да ће нас све спасити поштовање мера.

Било је више предлога, оно што је важно, јесте да се мере ригорозно спроведу. Видимо да број новозаражених расте, расте и број првих прегледа у ковид амбулантама, што је први весник новог таласа. Поштовање мера ће нас спасити. Дискусија ће се наставити у петак - рекао је Јанковић.

Јанковић је истакао и како неће бити забране кретања, као ни затварања продавница, апотека и пумпи. Гостујући на ТВ Вести имунолог је објаснио и чему служе вакцине, а затим је додао и да је важно да се што пре изборимо са пандемијом.

Под затварањем се не подразумевају насушне потребе грађана. Продавнице, апотеке, пумпе и слобода кретања, ништа од тога није у питању. Када кажено да затворимо све, мислимо на све остале објекте. Вакцине штите у високом степену, али не сто посто. Све остаје на снази, док се не изборимо са епидемијом и пандемијом. Чему онда служе вакцине? Оне служе да заштите особу која је вакцинисана и колектив, али и да брже доведу крају пандемију - прича Јанковић за ТВ Вести.

Када је реч о затварању школа и преласку на онлајн наставу, Јанковић за ТВ Вести говори како за сада постоји систем који се добро показао.

За сада имамо још увек онај систем који се добро показао, ако се погорша, долази у обзир да одређене узрасне групе или целе школе пређу на онлајн наставу, то је увек опција. За сада, ситуација то не изискује. Важно је да мотримо и стражаримо и да пријавимо сваки случај - изјавио је Јанковић.

Шта Ковачевић каже о најави оштријих мера прочитајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА