Најновије

УНАКАЗИЋУ И ТЕБЕ И ТИТА! Шешељ никад бруталнији према Сарапи, жестоко реаговао и разоткрио велику заблуду (ВИДЕО)

Водитељ Предраг Сарапа инсистира је у јучерашњем гостовању проф. др Војислава Шешеља на ТВ Пинк да лидеру радикала пусти снимак говора Јосипа Броза Тита о Јасеновцу из 1961. године.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

- Пусти га још једном, ако ти је стало до Тита, али "унаказићу" и тебе и Тита! - рекао је Шешељ Сарапи.

Ипак, емитован је Титов снимак.

- Ми не можемо веровати да су амерички грађани, народ који је изгубио своје синове у борби против фашистичких витешких армија у чије редове спадају и Павелићеви кољачи могу сложити да се на тај начин и уопште у њиховој средини одаје почаст усташким крвницима који су побили на стотине хиљада срба и хрватских родољуба. Господин, члан Конгреса који се залаже за ту усташку прославу, боље би било да дође овде код нас и да обиђе само једно место на коме је био усташки логор смрти, рецимо Јасеновац и да непосредно од тамошњег народа види и чује шта су усташе радиле у време рата у овој нашој земљи - рекао је Тито у Ужицу.

Шешељ је објаснио да се ради о Титовој полемици са Американцима.

- Прво, Тита Јасеновац није никада интересовао, а овде га је употребио јер је полемисао са Американцима, који су подржавали усташе и неке њихове јавне скупове по Америци. Те усташе су после изводиле терористичке акције. Он ту напада усташе који њега угрожавају, али до 1960. године у Јасеновцу није било никаквог обележја да је то логор. То је било зарасло у шикару, околно становништво није смело ни да оде тамо у страху од тог страшног злочина, да се тамо нешто не појави... А, ничим није било обележено! Онда су ангажовали оног издајника Богдана Богдановића да направи камени цвет, који нема никакво верско, ни национално одређење - изјавио је Шешељ.

Он је подсетио на сцену из филма "Дара из Јасеновца" да је одговор старије жене био - Ми се крстимо са три прста, а они се крсте са отвореном шаком, и рекао да је то била једина разлика коју је народ познавао. 

Шешељ је улогу католичке цркве у јасеновачком геноциду описао као "максималну".

Израелске ракете засуле Дамаск. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА