Најновије

У ДОНБАСУ ЋЕ СЕ ВОДИТИ БИТКА ВЕЛИКИХ РАЗМЕРА: ''Ово није само украјинско или чак европско питање''

Шеф кијевске делегације у Трилатералној контакт групи за Донбас, Леонид Кравчук, предвидео је сукоб великих размера у Донбасу, у вези са којим је позвао на учешће САД у преговорима. Он је ово изјавио у емисији ТВ канала Украјина 24, преносе РИА Новости.

Украјинска војска (Фото: Flickr)

Према Кравчуку, сукоб у Донбасу није само украјинско или чак европско питање. „Ово је питање могућег сукоба великих размера ако се Русија не заустави на својим апетитима“, рекао је он.

Раније 13. марта, секретар Савета за националну безбедност Украјине Олексиј Данилов назвао је информацију да ће Кијев прећи у офанзиву на Донбас гласинама и дезинформацијама. За њихово ширење окривио је Русију. Према његовим речима, Москва врши психолошки напад на становнике одређених подручја Донбаса које Кијев не контролише.

Односи између Кијева и Москве нагло су се погоршали након поновног уједињења Крима са Русијом у марту 2014. године и избијања сукоба у Донбасу у априлу исте године. Део Доњецке и Луганске области прогласио је независност. Кијев је покушао да их врати силом, али безуспешно. Украјина оптужује Русију за оружану агресију и окупацију региона Крима и Донбаса. Москва себе не сматра страном у сукобу и одбацује тврдње.

Шта ће се десити ако Руси и Британци зарате, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА