Најновије

АМЕРИЧКИ НЕВИДЉИВИ ЛОВЦИ ЛАКА МЕТА ЗА С-400! Руски експерти објаснили принципе рада ПВО система, али и проблеме које могу имати Турци!

Руски медији су објавили објавио принципе деловања према којима су Руси успели да открију америчке стелт ловце својим ПВО С-400 системима.

С 400 (Фото: mil.ru)

Технологија "невидљивих авиона" заснива се на два принципа: посебно дизајнираној геометрији ловца и премазу који апсорбује радио таласе. Први има за циљ расипање радио сигнала који су стигли до борца у различитим правцима, док други апсорбује већину њих без враћања радарском систему.

- С-400 открива невидљиве циљеве са два ВХФ и УХФ радара. Понављач ове две станице је пасивни радар са дометом откривања циљева до 700 км. Стелт сигнал авиона, који су ови пасивни радари детектовали са веома велике удаљености, преноси се на УХФ радар "Противник-Г". Карактеристика ове радарске станице је присуство дигиталне антене од 5,5 × 7 м. Заједно са овим, станица "Противник-Г" се опрема снажним рачунарима. Стелт компоненте ваздухоплова преносе се на контролне пунктове ракетних система ПВО С-400 и тако преносе сигнал управљачким радарима из центиметарског домета система С-400 - објашњавају руски експерти.

Међутим, ову могућност поседују искључиво системи у саставу руске армије.

Извозна верзија противавионског ракетног система С-400 није опремљена разматраним додатним радарима и репетиторима, што доводи у питање ефикасност система намењених продаји ван Русије.

Руски експерти напомињу да извозне верзије такође могу да открију стелт ловце, али на краћим удаљеностима, што доводи у питање, на пример, ефикасност турског С-400.

Руски МиГ-31 пресрео хиперсонично оружје! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА