Најновије

РУСИЈА ПРЕБАЦИЛА МОЋНУ ЈЕДИНИЦУ НА КРИМ: Стекли искуство у рату у Чеченији

Русија је на Крим пребацила формације 58. комбиноване армије Јужног војног округа (ЈВО), које су се ратовале на Кавказу крајем 90-их и почетком 2000-их, због вежбе на полигону Опук, пише Комерсант.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

Током маневара постављен је задатак да се провере практичне вештине руковалаца протутенковских навођених комплекса Фагот и Хризантема, посебно су коришћени неконвенционални приступи у формирању тактичких група.

Напомиње се да су вежбе одржане под вођством команданта Јужног војног округа Александра Дворникова.

Лист је додао да на територији полигону Опук постоје директори (место полигона је равна линија дуж које се мери опсег хитаца - прим. ред.) за тенкове, борбена возила пешадије, оклопних транспортера, као и поља за гађање артиљеријских самоходних и вучних оруђа, вишецевних ракетних система са и лаког наоружања. Одговарајућа опрема омогућава извођење ватрогасне обуке и часова вожње истовремено са специјалистима из свих одељења војних јединица обалских снага Црноморске флоте.

58. комбинована оружана војска највећа је у Јужном војном округу, њене формације и војне јединице распоређене су на територији Дагестана, Ингушетије, Кабардино-Балкарије и Северне Осетије. Прешли су озбиљан ратни пут: антитерористичке операције, оба чеченска рата, пуштање талаца у Беслану 2004. године, сукоб у Јужној Осетији 2008. године.

Дана 13. априла објављено је да је Русија распоредила две армије и три ваздушно-десантна батаљона на своје западне границе у оквиру верификационе провере. Министар одбране Сергеј Шојгу објаснио је да су предузете одговарајуће мере због претећих војних активности НАТО-а.

Како је Русија Америци предала моторе за ракете, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА